Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre ile ilgili ?

samet52

SKF Delisi
Jebo 829 kullanıyorum 5 bölmeli , birkaç dekor felan alırken dış filtre için malzeme yi de aradan çıkarmış olayım diyorum filtreyi yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ne zaman temizlemeliyim ? içindekileri ne zaman değiştirmeliyim ? ve içindeki her bölmeye ne almalıyım ?

Filtre temizliği bu ay yada bir sonraki ay yapılabilir. Malzemelerinde 1/3 yada yarısı değişebilir.
Filtreye seramik, zeolit, subatrat yada lav, sünger ve elyaf koyabilirsiniz.

Cvp: Dış filtre ile ilgili ?

seramik zeolit lav sünger ve elyaf alayım o zaman peki bunların sıralaması veya miktarı var mı ?

5 sepet büyüklük olarak eşitse bance alttan üste şöyle olabilir. En alt hazneye komple seramik, üzerindeki hazneye komple sünger, üzerindeki hazneye sünger ve hemen süngerin üstüne kalın tabaka elyaf, üzerindeki hazneye zeolit ve hemen üstüne ince tabaka elyaf, üzerindeki hazneye substrat yada lav ve hemen üzerine ince tabaka elyaf.
Miktar sepetler tam dolu olacak kadar koyulmalı.

Cvp: Dış filtre ile ilgili ?

pekala öyle yaparım teşekkürler :)

Geri