Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtre konusunda kararsızım

aycajd

Gümüş 3 Üye
Merhaba arkadaşlar
uzun zamandır temizlikte sorun yaşıyorum.Bugun babamı ikna ettim ve dış filtre alıyoruz. Bizim bütcemize ve akvarumuza en uygun olanu bu ikisi
mailto:/ev-dekorasyon-bahce/jebo-828-dis-filtre-dolu-89-90-tl-super-fiyat-49022111
mailto:/ev-dekorasyon-bahce/life-tech-838-dis-filtre-4-sepetli-1200-lh-dolu-52862228
Sizce hangisini almalıyım birde anlamadığım konu şu iki ürün de tamamen dolu yani ekstra bir şey almama gerek yok değil mi hortum yazmıyor mesela alacak mıyım ?

Cvp: Dış filtre konusunda kararsızım

Ayça hanım eğer kızmazsanız ben başka bir marka önereceğim.
Aynı şekilde bütçenize uygun ve güç sarfiyatı bu iki filtreden de daha az.
Ben 1 seneyi aşın süredir 100 litre üzerinde ki akvaryumumda sorunsuz kullanıyorum.
Güç sarfiyatı 12W tamamen sessiz çalışıyor.
Hemde bu iki markaya kıyasla daha başarılı benim gözümde.
http://www.musaakvaryum.com/urun_detay.asp?id=687

Ek olarak elyaf, lav taşı, zeolit gibi malzemeler almanız gerekir ki bunlarda pahalı değil.

Açıkcası alabilir miyim bilmiyorum babamı zor ikna ettim :D ama tavsiyenizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz

Bence de dolphin en iyisi 3-5tl daha verin iyisini alın :) Kablosu içinde oluyor biliyorum ama Arzu hanımın söylediği gibi zeloit,lav taşı vs. fiyatları pahalı değil.

LİFE TECH 835 kullanıyorum ben 3 4 sene oldu alalı hem yedek parçası ucuz hemde çok iyi performansı var 130 aldım ben şuanda 90 80 tl arası fiyatı tavsiye ederim ve şunuda belirtim içindekiler sadece numunedir içi dolu dedine bakmayın onlara ek yapmalısınız 20 tl ye içine ek malzeme alabilirsiniz

otuz.com dan almanızı öneririm

Fiyat/performans olarak Dolphin en iyisidir.

Konuda bahsettiğiniz bütün markalar Çin malı ve kullananların bazıları memnun olmadıklarını söylüyorlar. Dış filtre konusunda ben de kararsız kalmıştım. Epey araştırma yaptım. Her şeyden önce paranız azsa Dolphin veya Ekol alın derim. Bu iki markayı kullananların yorumları aynı. Alanların yarısı debi düşmesi ve sesten şikayetçiyken yarısı çok memnun. Eğer paraya kıyabiliyoranız Eheim veya Fluval ı tercih edin. Bu arada Ekol Türk malı :)

Geri