Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış Filtreleme

Faruk_Can_Durmuş

Bronz 4 Üye
Katılım
30 Ağu 2020
Mesajlar
50
Herkese iyi günler.

Filtrasyon ile ilgili sorunlarım var ve sizlerle paylaşmak istiyorum.

3 sene önce aceleye getirip çok düşünmeden bir dış filtre almıştım. Quik Expro 1000 kullanıyorum. 200 litre akvaryumum için ideal. Fakat 3 sepetli bir filtre olduğu için zorlanmıştım en başta. Sonunda oturttuğum sıra:
1-) Sünger-Seramik
2-) Elyaf-Zeolit
3-) Elyaf-Karbon
şeklindeydi. Bir sorun yaşamıyordum aylık şekilde gayet güzel götürüyordu. Fakat 2 aydır (yani 2 değişimdir) 3 hafta sonunda sanki 6 haftadır temizlenmemiş kadar hem su bulanıyor hem de o asidik kokuyu veriyor. Sebebi ne olabilir? Böyle bir durumla karşılaştınız mı? Filtrenin işlevini zamanla tam yerine getirememesi gibi.

Malzeme markası olarak:
-Elyaf-JBL symec
-Karbon-Eheim aktif
-Zeolit-Prodac kullanıyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Filtre eheim gibi alttan giriş üstten çıkış şeklinde olsaydı sepetsiz kullanıp 4 sepetli kadar malzeme kullanabilirmişsin.

Hayvanlar büyüdükçe dışkı idrarda o oranda artar. Kokuyu yapan amonyaktır. Bu sudaki oksijene bağlanıp yer. Onun için hava kabarcığı veren bir iç filtre takviyesi su kalitesini biraz daha uzatacaktır.

Suyu da olabildiğince yükselt. Su hacmi ne kadar çok olursa kirlenme kapasitesi o kadar geç olur.

Dış filtreye dönersek kapasitesi belli. Zeolitin ömrü 6 aydır. Carbon duruma göre 1 ila 1,5 ay gider. Seramik gerçek ise yıkanarak senelerce kullanılır. Sinterlenmiş cam ürün ise içine kirleri emdiği için 6 aylık ömrü olur.

Su kirlenme emaresi gösterdiğinde açıp temizleme vakti gelmiştir. Süresi dolanları yeniler gerisini sıcak su ile yıkar temizlersin.

Elyaf yerine sera crystal clear kullanabilirsin. Bu normal elyaf gibi tek atımlık değil. Yıkayarak sürekli kullanabiliyorsun. Videoyu buraya indiremedim youtube'da var.
 
Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Crystal clear mucizevi bir şey gibi duruyor bakayım ona bir ben.

Soru üzerine soru gibi olacak fakat 16-17 cm kabuk boyuna sahip bir hayvanın yaşadığı 200 lt lik akvaryuma nasıl bir iç filtre kullanabilirim?
 
Sobo 808c kullanabilirsiniz bunun içerisinde filtre malzemesi konulabiliyor. Cem bey bunu kullanmış ve özellikle hava kabarcığı verirken sesli çalıştığını söylemişti. Yeni çıkanları şeffaf tasarımlı olmuş bunlarda yine sesli mi çalışıyordur bilemiyorum.

Ben eheim pick up 2012 kullanıyorum akvaryum benim odamda ve hava kabarcığı verse bile hiç ses çıkarmıyor sadece suda patlayan kabarcık sesini duyuyorsunuz bunu da hava hortumunun ucundaki vana ile kapatabiliyorsunuz.

Forumdaki birkaç arkadaşta eheim pick up 2012 benzeri olan sobo 1301f - 1302f kullanıyordu. Kullananlar gayet memnun olduklarını söylemişlerdi. Ses konusunda bir bilgim yok fakat bu filtrelerin debisi yüksek olduğundan çekim gücü kuvvetli olacaktır.

Bunların haricinde sera fil 120, jbl cristalprofi i100, tetratec in 800 plus gibi iç filtrelerde var.

Eğer ses konusu sizi rahatsız etmeyecekse sobo 808c o akvaryum için idealdir. Bildiğim en sessiz iç filtre eheim pick up serisi.

Bu arada bu saydığım iç filtreler 27-30cm yükseklikte eğer su yüksekliği daha az ise bunlar uygun olmaz.

Debisi 600-800L/h olan bütün iç filtreler akvaryumunuz için uygun olacaktır.
 
Alırken filtrelerin boyuna bak. Mesela sobo 808c köşe filtre için 31-32 cm su derinliği gerekiyor. Eheimda motor altta olduğu için üst kısmı su dışında durabilir.
 
Geri
Üst