Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dış filtresi olanlar

bersan160

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar dış filtrenizi ne sıklıkla temizliyorsunuz?Biliyorum bu kaplumbaga sayısına akvaryum büyüklüğüne yemleye göre değişiyor ama ortalama bir şey söylerseniz mutlu olurum.Birde hangi malzemeleri hangi sıralamayla kullanıyorsunuz?

Cvp: Dış filtresi olanlar

Malzeme sırasını bir ay alttan üste seramik-zeolit-elyaf-bioball-elyaf-sünger-aktif karbon-elyaf olarak uyguluyorum.
Ertesi iki ay alttan üste seramik-zeolit-elyaf-bioball-elyaf-sünger-substrat-elyaf olarak uyguluyorum.

Yani bir aktif karbon ve substrat direk değiştiği için diğerlerini üç ayda bir değiştiriyorum. Bunu her ay diğer malzemelerin üçtebirini değiştirerek uygulayanlar da var.

Cvp: Dış filtresi olanlar

Temizlik filtreyi açtığımda yapıyorum. Yani ya bir ay yada iki ayda bir. Karbon ve substrat değişimine göre. Elyafı zaten her açışımda atıyorum. Değişim için karbon ayda bir substrat iki ayda bir, yani üçüncü ay gelince zeolit ve seramik te değişiyor. Sünger ve bioball olanları şu ana kadar sadece iyice yıkadım.

Geri