Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Disi kaplumbağam

n1clos4

Gümüş 3 Üye
İlk öncelikle iyi günler

Dısı kaplumbağam bu aralar bir acaip davranıyor kuru alana pek çıkmıyor deli gibi yem yiyor suda çırpınmıyor ama bir o yana bir bu yana gidiyor dipte yem arıyomus
Gibi bir hali var yaklasik 1'yasinda belki daha küçük ama disi diyorum çünkü büyük erkek kaplumbağam ona kur yapiyor ( erkek kaplumbağam yasi 4 yada 5 emin değilim ama avcumdan büyük )

Sizce sorun nedir yumurtlamaya falanmi çalışıyor kabuk boyu yaklasik 10'cm
Bu arada erkek kaplumbağam gayet normal

Cvp: Disi kaplumbağam

Cinsiyetleri aynı olsa da kaplumbağalar birbirlerine kur yapabiliyor.
Eğer dediğiniz gibi kaplumbağanız dişi olsa bile daha küçük.
Yumurtlama döneminde kuru alandan kaçmaya çalışır ve sürekli kazma hareketlerini tekrarlar.
Eğer yem yemesinde bir problem yoksa ben ters bir durumu olduğunu düşünmüyorum.

Tırnakları falan küçük ama kesin birsey diyemiyorum yemek yemesinde Allah'a şükür bir sıkıntı yok

Kuyruk ve tırnak fotoğraflarını eklerseniz kaplumbağalarınızın bizlerde cinsiyet konusunda yardımcı oluruz.
Siz yine de takip edin kaplumbağayı.Ama ben bir sorun olduğunu zannetmiyorum :)

mailto:/img12/6316/1319364431864.jpgmailto:/img27/8358/1319364710196.jpg

Tırnaklarını çektim yorumlarınızı bekliyorum

Ne kadar güzel bir rengi var kabuğunun :)
Biraz daha büyüdüğünde daha net anlaşılır ama dişi gibi görünüyor :)

İnşallah disidir yoksa Şemsi n isi zor :) 2 erkek

Buda Şems digeri belkis di
mailto:/img803/2747/1319367430660.jpg
mailto:/img600/4859/1319367556713.jpg
mailto:/img43/9683/1319367638891.jpg

Çok güzel bir kaplumbağa. inşallah bir şeyi yoktur.

Şems gayet yakışıklı bir delikanlıymış :)
Sanki kabuğunda biraz şekil bozukluğu var.Ya da ben mi yanlış gördüm?

Valla bu siteye üye olmadan önce bol bol karides veriyordum belki ondandir kabuk degisimi yapıyor ondan olabilirmi yada

Asiri degil hafif bı sivrilik var gibi

Su resimden bı tekrar bakın mailto:/img716/2208/1319373223266.jpg

Sanki piramitleşme başlamış kabukta.
bitkisel içerikli yeme geçiş yaparak daha fazla ilerlemesini durdurabilirsiniz.
Sera vital ana yem olarak kullanabilirsiniz.

Ben de Arzu Hanım'a katılıyorum; başlangıç aşamasında bir piramitleşme mevcut. Karidesi haftada 1e indirip, bitkisel yemlere geçiş yaparsanız durum ciddileşmeden sorun çözülür :)

Bu arada kabuğunun rengine bayıldım, ilk defa o kadar doygun bir sarı renk görüyorum gerçekten çok güzel.. Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle :)

Belkis 1 yasında onun icinde bitkisel yeme basliyayimmi yoksa protein ağırlıklimi olsun onun beslenmesi

Belkıs da yavaş yavaş bitkisel beslenmeye başlayabilir.Hem şu anda kullandığınız ana yemi hemde bitkisel içerikli yemi kullanabilirsiniz.

Tabiki birden geçiş yapmak sakıncalıdır. Yavaş yavaş bitkisel yem miktarı arttılırken, diğer yemi azaltılmalıdır. Önce haftada 1 gün sonra 2 gün 3 gün şeklinde uzun döneme yayılarak geçiş yapılabilir.

Bir de çoğu kaplumbağa sever kaplumbağalarının gerçek yaşını bilmez çünkü yumurtadan çıkış tarihini bilemeyiz o yüzden genel kanı yaşıyla birlikte 10cm yi geçtiğinde bitkisel yeme geçişin yapılmış olması .

Arzu Hanım'ın dediği gibi Belkıs haftanın 1-2 günü bitkisel yem yiyebilir. Seneye de hayvansal yemi artık haftada 1 güne indirisiniz bu yıl geçiş yılı olur :)

su yemler uygunmudur sera vital ,sera reptil ,jbl green food ,sera Raffy p bide ailem ben yok iken çok yem verior devamli hareketli oldukları için ac zannediyorlar günde 7 stick 2 si için yeterlimi

Bahsettiğiniz yemlerin hepsi kaliteli; vital bitkisel ağırlıklı, Raffy P ise protein ağırlıklı bir yemdir. Reptil in carnivor mu herbivor mu olduğunu yazmamışınız ancak.

Dediğim gibi Belkıs'a bitkisel yemleri çoğaltarak devam edebilirsiniz. Ufaklığa ise büyüyene kadar protein ağırlıklı beslemeye devam.

Geri