Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkı temizliği.

kaplumbuğur

Bronz 3 Üye
akvaryumdaki dışkıyı nasıl temizlicem... dipte birikiyolar... 0,5 silis sarı kum var... birbirinden ayırmak çok zor oluyo...

Cvp: dışkı temizliği

Dip çekim aparatları, sifonları var. Onlar yardımı ile dip temizliği yapabilirsiniz.

Silis kum ağırdır, çok az gelebilir. Bende pilli dip çekim cihazı var. Aynı kumu makina çalışır durumda iken kumu karıştırarak kullanıyorum, dikkate alınmayacak kadar az çekiyor.

Anladım... Tesekkur ederim... Ama nerden bulabilirim bu pillisini...

Ben bir petshoptan almıştım. Fiyatı yüksek bir ürün. Klasik dip çekim aparatlarına bakınca verdiğim paraya acıdım. Ki diğerleride çok iyi iş görüyor.

Su seviyeni kurtaracak bi pipet bulabilirsen benim gibi , şırıngaya sabitleyerek nokta atışı temizlik yapabilirsin.üstelik bu yöntemle dışkı dağılmadan alınabilmektedir

Akvaryumcuya dip çekim sifonu istediğin soylersen kolayca temin edebilir. Hemen her yerde satılıyor. Fiyatı 7-10TL arası.

yaşadığım yerde kuru alan derecesini bulana kadar çerktiğim çileyi anlatsam inanın sizde benim gibi dip çekim sifonunu aramaya gayret etmezsiniz...:breh:

Geri