Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dıskılarını yiyiyorlar..

cemil-1901

Bronz 4 Üye
mrb arkadaşlar . bugün yem verdikten sonra kaplumbagam dışkısını yedi.Forumdakı yazıları okudum kalitesiz yemden bide vitamin eksikliginden kaynaklanır yazıyor fakat ben sera raffy P Sera raffy I vitamin olarakta Deep fix ve devid3 kullanıyorum .sizce sorun nedir ?

Cvp: Dıskılarını yiyiyorlar..

Bir sorun yok, benimkiler de zaman zaman yiyor, zaman zaman ağzına alıp çıkarıyor. Bir çok su kaplumbağasının yaptığı bir davranış. Önüne gelen herşeyi tatma arzusundalar.

Hiç tatma gibi gözükmüyodu iştahlı bi şekilde yedi resmen :)

benimki de yiyor.. daha yavruyken dışkıyı yem sanıp önce kokluyordu sonra dışkı olduğunu anlayıp yemiyordu ama şimdi koklamadan hoooppp mideye :) önünden almaya çalışıyorum yetişebildiğimde resmen onunla savaşıyoruz :)

Doğal filtrasyon işte; dışkının bir zararı olmaz boşuna yorulmayın :)

dışkı yerken dağıldığında suları pisleniyor özellikle ben sularını temizledikten sonra dışkı yapıyorlar ben sadece su pislenmesin diye almaya çalışıyorum :)

Ben de dış filtrem kirlenip tıkanmaması için özen gösteriyorum. Bir çay süzgecine ahşap şiş çubuklarından sap yaptım. Dipte gördüklerimi hop alıyorum epey işe yarıyor :)

bende şırıngaya çekiyorum bazende kaşıkla :) hem yemesin ya sonuçta pislik :)

Şırınga ilginç bir yöntemmiş :)

Geri