Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkısını yiyen kaplumbağam

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
Kaplumbağam dışkısını yiyor. Kaç gündür kabızlık sorunu var sanıyordum ama bugün yediğini gördüm,çok şaşkınım. Ana yem Tetra Reptomin. Arada sırada Ocean Free veriyorum. Pets Family'de var burada ama sanırım balıklar için olanları hormonluymuş, Pakize'ye almaya korktum. Ek besin gammarus kullanıyorum. Haftada bir gün vitamin, devit3, çeşitli sebzeler, haşlanmış yumurta beyazı veriyorum. Arada sırada yine kararında haşlanmış tavuk göğsü veriyorum. Kısa zamanda Sera raffy P'de alacağım. Neden yiyor dışkısını anlamıyorum :( İç parazitlenmeye sebep olabilir mi bu durum? Vazgeçirmek için ne yapmalıyım?

Cvp: Dışkısını yiyen kaplumbağam

benim kaplumbağam da yiyor ben dış filtre kullanıyorum o yüzden artık yiyemiyorlar iç filtre çekemedi için bi şekilde bulup yiyorlardı ama artık biraz zor yiyorlar filtrem iyi çekiyor temizliyor

Temizlemeye imkan vermeden, tuvaletini yapar yapmaz yiyor. Alışkanlık olmuş resmen :(

hım anladım peki akvaryumda taş kum ne kullanıyorsunuz ?

Kendisinden büyük taşlar var. Kum kullanmıyorum.

filtre olarak dış mı? iç mi? kullanıyorsunuz eyer dış kullanıyorsanız taş ları alın filterinizin su cekim yerinde ki delikli aparatı sökün öyle deneyin farkı görceksiniz

hım ozaman biran önce filtre alın ama dış filtre alın iç filtre bence sağlıklı olmuyor kullandım o yüzden diyorum akvaryumunuz boyu ne kadar ısıtıcı kuru alanınız varmı

Benim bildiğim kadarı ile kalsiyum eksikliğinden yerlermiş

Kaplumbağalar meraklı yaratıklar. Forumda neredeyse bir çok kaplumbağa dışkılarını yiyor. Bu gayet ormal bir durumdur. Siz gördüğünüz dışkıları bir çay süzgeçini akvaryuma ayırarak temizleyin. Ama bunda bir sakınca yok zaten o dışkı suda parçalanıp yine suya karışıyor.

Bu arada yukarıda belirtilmiş dış filtrenin delikli aparatı sökülürse daha verimli olur diye. Dış filtrelere mekanik temizlik yaptırılmaz. Kaba pislikler dışkılar filtreye çekilmemelidir. Zaten dış filtredeki biyolojik olarak yarattığımız denge o dışkıları suda parçalayacaktır. Bu yanlış bilinen bir bilgidir.

Sedat Bey, şu an için dış filtre kullanmam imkansız. Çünkü 40 litrelik bir saklama kabında yaşıyor Pakize.
Emin Emre Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Gördüğüm dışkıları şırıngayla temizliyorum ancak bu durum iç parazitlenmeye neden olabilir mi? Biz dışkımızın kötü koktuğunu, yenmeyeceğini biliyoruz ama onlarında en azından kokusundan yenmeyeceğini anlamaları gerekmiyor mu? :/ Sonuçta atılan kısım bünyesi için zararlı olan kısım. Onları tekrar vücuduna alması zararlı olmaz mı?

Belkız hanım benim kaplumbağamda yiyor ve hiç bir hastalık geçirmedi şimdiye kadar. Bazılarıda sadece ağzına alıp geri bırakıyor, bazıları yiyor. Eğer hemen yiyorsa yapılacak bir şey yok. Çünkü her zaman yanlarında olamıyoruz. Eskiden cennet papağanım vardı o da aynısı yapardı tabana inip didiklerdi yerdi. Ona da bir şey olmadı. İçiniz ferah olsun.

Keşke bu durumu ortadan kaldırmanın bir yolu olsa... Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

Benimki Anlıyor :D Yemini Yiyiyor Sonra Dışkısını Yaptığında Kokluyor Kokluyor Ve Yemeden Gidiyor :)

Benimkine kokusu hoş mu geliyor nedir... Yapay bitkinin yapraklarını bile ısırıyor arada. Pislikleri şırıngayla temizlemeye geliyorum gelip şırıngayı ısırıyor. Her şeyi yiyecek olarak görmeye başladı :/

Geri