Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

doğal kuru alan

skuzucu

Yeni Üye
Merhaba coca colanın verdiği toprak kabı(güveç kabı gibi) ters cevirip alan yapmıştım.Acaba aynı mantıkla kuru alan yaratsam sizce olur mu?yani toprağı alsam kurutsam falan?peki bu kaplar fırınlanıyor ya fırınlamazsam ne olur?çünkü evde 3 4 sene önce yapıp günşte kuruttuğum toprak zımbırtılar duruyor taş gibi=D.Şimdiden teşekkür ederim
dip not:plastik kullanmak istemiyorum

Cvp: doğal kuru alan

Fırınlama işlemi toprağın yani çömlek hamurunun sertleşmesi amacıyla çok yüksek ısılarda birkaç gün boyunca yapılır. Bence sizin kendi yaptığınız çamurdan çömlek akvaryum için dayanıklı olmaz ilk zamanlarda idare etse bile fırınlama gibi bir işlem yapılmadığı için sonradan parçalanabilir. Daha pratik kuru alan yapımları var forumda bir de onlara bakın.

Sizin yaptığınız doğal kuru alan suyun içinde zamanla özelliğini yitirir ve yumuşayıp çözülmeye başlar. Suyu da kirletir. Tavsiye etmem.

Benim bildiğim kadar bu çanak çömlekler öyle normal topraktan yapılmıyor silikat içermesi gerekiyor ve şekil verildikten sonrada yüksek ısıda fırınlanması gerekiyor.Böyle yapılmış çanak çömlekler yüksek ısıya ve suya doğal olarak çok dayanıklı olur ama sizin yapmayı düşündüğünüz çömlek zamanla erir :)

Güveçten mi bahsediyorsunuz ? güveç tavası ?

tam olarak büyük bişey değil küçük güveç değil de yoğurt kabı.açıkçası suda erirse de toprak olustursun içinde diye düşündüm ama yapma diyorsanız bi bildiğiniz vardır teşekkür ederim :)

Geri