Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Doğal Yöntemler

Virulence

Gümüş 2 Üye
Arkadaşlar bu başlık altında kapluşlarımızın gelişimi, hastalıkları, tedavi, temizlik, beslenme vb. gibi şeyler için doğal yönden yöntemler uygulayabileceğimiz tarifler yazalım.. (örneğin: kabuk gelişimi için; yumurtanın beyazının yedirilmesi, ev yapımı yemler vb.)

Sadece doğal ve ilaçsız olsun lütfen...

mailto:/forum/Konu-yeni-yem.html

burada ben esinlenerek doğal bir yem yaptım yani daha doğrusu yemlerden yem yaptım :D Doğal sayılabilir işe de yarar malzemeleri değiştirebilirsiniz tabii ki.

Evet ben bunu senden esinlenerek denemiştim fakat suya attığımda dağıldı bazıları.. Attığım gibi hepsini yiyemedi kapluşlarım sonra acıktıkları zaman baktım ki bütün hepsini yemişler. Ve gerçekten çok sağlıklı,zekice ve kolay bi yem yöntemi :) teşekkürler...

zencefilin bahsettiği jelatin diye hayvansal kaynaklı bir madde var onu su atıp kaynatıyorsun sonrada yaptığın karışıma koyup buzluğa attın mı dağılmıyor dağılırsa sevdiği yemleri yiyip diğerlerini yemiyor çünkü :)

Jelatini sakın kaynatmaya kalkmayın :D
Kaynattığınız zaman bir daha bizim kullanma amacımıza uymaz.Yani sertleşmez.
Sıcak bir suyun içinde jelatini eritip yem karışımına katmanız yeterli.
Dikkat edilecek yer fazla sulu olmaması lazım.Çok az su kullanarak eritin ki yem karışımını hamur kıvamında tutabilin :)

bende denemek istiyorum bu yöntemi:D ama allahtan benimkiler ne atsam yiyorlar bir sorun yok:d ama güzel bir yöntem ..teşekkürler:D

Cvp: Doğal Yöntemler

Kabuk Kırılması; papatya çayı banyosu yapılabilir..

Cvp: RE: Doğal Yöntemler

Pasif' Alıntı:
Jelatin ne jelatini nasıl kaynatılıyor anlamadım :D

yok eritecekmişiz kaynatmayacakmışız ; jelatin hayvansal kaynaklı yağtığımız doğal yemlerin dağılmamasını sağlayan bir madde :D

Geri