Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dolphin 3,6w

sulo43

Altın 1 Üye
dolphin 3,6w filtre kullanıyorum bunu ben almadım akvaryumun içinde takım olarak geldi 33 ltlık bi akvaryumm war ıcınde 10lt su bulunmakta 2 tane yavru kaplmbagam var boyların tahmını 10cm kadar galiba oldukca kucukler yanı daha 4-5 gun oldu alalı. acaba bu fıltre suyu temızlemesı acısından yeterlımıdır ? değilse ne onerırsınız.

ha kusura bakamyın parça parça soruyorum ama. kaplumbagalardan birisi galıba braz hasta. ılk başta hiçbir bilgim yokken olum fanusunda 1 tane beslemıstım ve ne yazıkkı oldu :( sımdı ısı cıddıye aldım oldukca bilgi edinmeye calıstım. birisi diğerine göre hareketsız ve olen kaplımbağam gibi kollarını altında boynunun yanlarında salya gibi şeyler var. dun suyuna vitamın attım 10lt e 10 damla yazıyordu 10 damla attım bende. okuldaydım annem bugun daha hareketli gibi duruyor dedı. akvaryum 29-28 derecede sabit. kuru alanıda 29-27 arası bi değerde duruyor.

Cvp: dolphin 3,6w

Filtre akvaryuma uygun gözüküyor. Ancak akvaryum kaplumbağalara hiç uygun değil. Yavru diyorsunuz ama 10 cm boyda kaplumbağadan bahsediyorsunuz. Kaplumbağa boyu için kabuk boyunu baz alıyoruz. Buna göre eğer bu boyda iseler iki kaplumbağaya şu anda en az 90-100 lt akvaryum gerekir. Eğer gerçekten yavru ve kabuk boyları 4 cm civarındaysa iki kaplumbağaya şu anda en az 40-50 lt akvaryum gerekir. sizdeki akvaryum çok yetersiz gözüküyor. Bu gelişimi engelleyen konuların başında gelir.
Akvaryumda ısıtıcı var mı? Kuru alan ve ısıtma lambanız var mı? Bunlarda önemli konular.
Kaplumbağalara sağlıklı bir ömür dilerim.

75w atman ısıtıcım var. yine akvaryumun yannda werılen uzun cubuk seklınde su ıcınde calısabılen roxin marka lambalardan koydum. idareten. kabul boyuna bakarsak 4 cm falan sanırsam. ewımde ınternet yok su an kafedeyım olcemıyorum :D aksam olcerım. daha yenı aldım akvaryumumu bi süre sonra buyugunu alırım olmazsa. ısıtıcı lamba olarak ne onerırsınız? nerden bulabılırım. ben kucuk bi ilçede yasıyorum. gecen seneelrdede deprem oldugu ıcın pe kbırsey bulamıyorum burada. internetten aldım ısıtıcıyı. akvaryumu falanda kutahyadan almısdım.

ısıtıcı lamba olarak elektırıckcıden bıldıgınız eskı kabak ampullerden ayarlamısdım aslında 100w ama annemde birşey olur yangın falan cıkar diye korktugu ıcın koydurtmadı. soyledıgım lambayı koydum bende ıdareten

Lamba olarak bunlar uygun:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13327

100w lamba yüksek ısı verir. Mesafeyi iyi ayarlamak gerekir. Kuru alanın ısısını derece ile kontrol edin. Birde bu konulara bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Ne nasıl olmalı konusunda hatırlatıcı ayrıntılar olacaktır.
Bakım:
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
Beslenme:
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Lamba kuru alana ısı vermeli. Sizdeki roxin bunu yapacak bir model değil.

Su için ısıtıcıyı dikkatli bağlamak gerekiyor. Minimum su seviyesi yüksekliği vardır.

yardımların ıcın cok tesekkurler en yakın zamanda akvaryum fotograflarını atacagım. onlarada bir bakarsanız sevinirim. atman 75w 50-75 lt akvaryumlar ıcındır yazıyor. ve kafa kısmı suyun dısında kalmalıdır yazıyor. ancak kutusunun ustunde tamamen suyun ıcınde olması gereklıtıgını gosterıyor :S ne yapmalıyım ? http://www.akvaryumforum.com/forum/isiticilar-269/39548-atman-isitici-25-50-75-100-200-300-w.htm

Atmanda iki model var. Biri tam batar, diğerinin kafa kısmı su dışında kalır. Bu anlamda bir karışıklık söz konusu olabilir. Neticede orjinal kutusunda ne yazıyorsa o yapılmalı.
Ortam resimleri daha iyi yorum yapmamızı sağlayacak. Olmazsa bu ısıtıcının uygun olduğu 70-80 lt hacimde bir akvaryum camcıya yaptırılabilir. Fiyat pahalı olmaz. En azından bir süre idare eder. Ama bu akvaryum bu hayvana uygun değil.

anladım. çok teşekkür ederım. bir süre idare etsinde uygun boyutlarda bir akvaryum yaptırayım bari. boyutları sizce ne olmalı akvaryumun? ve tabı akvaryumla bırlıkte fıltrede gerekecek bana.uygn bir filtre onerebılrımısınız ?

50*40*40 ölçülerinde bir akvaryum 80 lt ediyor. Bunun 30cm yüksekliğine kadar su koyarsanız 60 lt su hacminde bir kaplumbağa 10-12 cm boya kadar yaşar. Yani size en az 1-1,5 sene tam olarak yetecek bir sistem. Isıtıcı değişmeyeceğine göre sadece filtre öneriyorum.
Bunun bir üst ve bir alt modellerini kullanıyorum. Memnunum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=3528
Ancak dış filtre kullanmak her zaman daha iyi.
Alttaki ürünü 96 lt akvaryumda kullanıyorum. Ancak buna ek olarak 50 tl gibi filtre iç malzemeside gerekir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4532

Bundan sonra 100 lt ve üzeri su hacmine sahip bir akvaryuma geçmek gerekecek. Örneğin 80*50*50=200 lt. Bunun 30 cm yüksekliğini su ile doldursanız gene 120 lt su hacminiz olacak. Gerçi haha iyisini yapmak onlar için tabiki süper olur. Bu hususta aklınızda bulunsun.

dış filtre çok pahalı gelir bana. iç filtreyi ve akvaryumu 2 ay sonra sınavımdan sonra almayı planlıyorum. kaplumbağalar onmlı ama su an sınavm daha onemli :) sımdılık idare edecekelr 2 aylıgına

İki ayda bunlardan kaynaklı sorun olmaz. Isıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası tamsa iki ay sıkışacak biraz.

bu aksam ısıtma lambasını sıparısını verecegım. hafta sonuda çaydan tas toplamaya gideceğim. genıs yuzme alanı olması ıcın yuzme alanı olması ıcın yuksek bı kuru alan yapıp bol sulu bi ortam planlıyorum. fotolarını koyacagım :)

Hadi hayırlısı olsun. Hem şimdiki hem 2 ay sonraki akvaryumları merakla bekliyorum :)

enre bey 2 gundur bana yardımcı oluyosunuz ılk defa guldugunuzu gordum :D inşallah güzel birşey becerebılırımde mahçup olmam :)

Sonucun güzel olması hepimizi sevindirecek :)

Hepimiz okuyarak, deneyim yaşayarak, uzmanlara ve deneyimli kişilere danışarak zamanla kaplumbağa bakımını öğrendik, öğreniyoruz. Buraya başvurarak yada araştırarak zaten iyi niyetle ve doğruyu aramakla hayvan sevgisini belli ediyorsunuz. Neticede daha iyi sonra daha iyi derken onlar için en ideal bakım koşulları sağlanmış oluyor.

evet aynen öyle :) yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederm :)

Geri