Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dolphın Selale

By Kopil

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar bu selale içerdeki pisliği iç filtre kadar ıyı emer mı benım kaplumbagalar rezıl etti iç filtreyi kuru alan yaptım gene oraya cıkıyorlar İç filtreyı cıkarsam sorun olur mu

Bide onların ıcıne karbon konuluyor mu biraz bilgisi olan arkadas yardım ederse cok sevinrim

Şimdiden teşekkürler

Cvp: Dolphın Selale

Akvaryumunuzun suyunu saatte en az 5 kez devir etme gücüne sahip bir şelale filtre alabilirsiniz. İç filtre ile beraber kullanırsanız daha iyi olur, sonuçta takviye filtre. Şelale filtrelerin içerisine karbon da dahil olmak üzere bir çok filtre medyası ekleyebilirsiniz. Size tavsiyem şelale filtreyi modifiye edip kullanın. Google' da arama yaparsanız bir çok örnek bulabilirsiniz.

bende dolphin şelale filtre var güzel temizliyor ancak dip temizliği yapılmazsa dipte kirlenme oluyor o yüzden ben arada bir iç filtreyi takıyorum çok güzel oluyor ayrıca ben ek olarak bir şey kullanmıyorum ama isterseniz kullanabilirsiniz yosun oluşmasını engeller.

darknight' Alıntı:
bende dolphin şelale filtre var güzel temizliyor ancak dip temizliği yapılmazsa dipte kirlenme oluyor o yüzden ben arada bir iç filtreyi takıyorum çok güzel oluyor ayrıca ben ek olarak bir şey kullanmıyorum ama isterseniz kullanabilirsiniz yosun oluşmasını engeller.

Sizin nasıl içinde karbon var mı ek olarak

yok sadece içinde seramikler bulunan bir filtre onun öündede kaba pislikleri alacak bir filtre daha var

By Kopil;
Ben 70 litre akvaryumumda Atman Hf-400 şelale filtre kullanıyorum.
İçerisine ayda bir değiştirmek şartıyla karbon koyarsanız iyi sonuç alırsınız. Elyaf, sünger, seramik boncukta gerekli tabii.
Ancak tek sorun, şelale filtrenin daha çok biyolojik filtrasyonu sağlamak için üretilmiş olması.
Kuvvetli bir iç filtre ile desteklediğiniz sürece 80 litre ve daha az akvaryumlarda iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum :)

anlaşıldı bir iç filtreden kurtulamayacağız pekı sizin kapluslar cıkmıyor mu iç filtreye nereye koyuyorsunuz

akvaryumun boyu kısaysa çıkmayı denerler tabi ama iç filteryi dibe doğru itince çıkamazlarki

ic filtre bildigim kadari ile yan olarakta takiliyor. Benim akvaryumumun yuksekligi 30 cm oldugu icin sorun yasamadim. Ancak yasasaydim filtrenin ust kismini asetat ile cevrelerdim ki, kaplumbaga kacmasin

Geri