Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Donatello beni korkutuyor :)

jadeite

Bordo Bereli
Donatelloyu ne zaman akvaryumdan çıkarıp elime alsam ağzını kocaman açıyor. Parmağımı uzattığım zamanda ağzını açıp ısırmaya çalışıyor galiba. Prenses hiç böyle yapmazdı :) Bu ufaklık bana hala alışamadı mı? Şimdi böyleyse büyüyünce parmağımı kopartır herhalde :) Kapluşların karakterine göre davranışları gerçekten değişiyor. Penses çok uysaldı ^^

Cvp: Donatello beni korkutuyor :)

Katılıyorum kesinlikle karekterlere göre davranışları değişiyor. Bazıları ele alındıgında korkup kabuguna çekiliyor bazılarıda ıssırıyor :) Issırmak alışmaklamı alakalı tam bilemiyorum arkadasımın kaplumbagası alındıgından beri (4 sene olacak) ortamın iyi olmasına rağmen ıssırıyor

Ben karakterle ilgili olduğunu düşünüyorum :) Acıktı elimi mama sanıyor diycem ama karnının aç olduğunu sanmıyorum. Gayet iyi besleniyor. Ya çok obur ya da vahşi biraz kerata :)

biliyo musunuz bilmem ama kaplumbağaların ağzını açmak için çok iyi formülünü biliyorum :) iştahı olmadığında hasta olduğunda ilacını bu şekilde vermiştim ve iyileşti :)
formülü açıklıyorum:
sudan alınca bir kaç defa aşağı yukarı sallayın daha sonra ağzına dokunun hemen açıyo :)
acil durumlarda işinize yarar :)

Benimde semsin çok uysaldir katiyen yem dısında hiç bir şeyi ısırmaz ama belkis herseyi ısırıyor hatta semsin yarısı kadar olmasına rağmen onu bile yem yerken korkutuyor( ac iken bunun tam tersi olaylar yaşanıyor :) hatta bazen akvaryumda düzenleme yaparken belkis elimi ısırıyor ve baya canımı yakıyor

Bence çok oburlar, hiç doyduklarını bilmiyorlar.Kapluslara ne kadar versen o kadar yer :)

İlacını ağızdan şırıngayla mı verdiniz? Benim prensesin ağzını açmak baya zor oluyordu. Bende ilacını suya damlatıyordum daha çok.

Özellikle de donatello müthiş obur önüne geleni yiyor diyebilirim. Prenses pek öyle değildi :)

evet şırıngayla verdim veteriner öyle yapmamı söyledi zaten iştahı olmayan kapluşa ancak bu şekilde verebildim gerçekten işe yarıyo dene bak :)

Ben prensesi kaybettim. Çok uğraştım onu kurtarmak için ama olmadı :( Şırıngayla ağızdan bir kaç kere vermek istedim ama ağzını çok zor açtı 1-2 kere verebildim ancak :( Öncesinde belirtileri geçti akciğer enfeksiyonu olmuştu. Sonrasında ise hastalığı tekrarladı. Veteriner fakültesine götürdüm ama yine de ne yaptıysam kurtaramadım işte :(

sizi çok iyi anlıyorum bende çıtırımı kaybettim akciğer enfeksiyonundan :( üstelik son dakikalarında can çekiştiği anı gördüm ve keşke görmeseydim hala aklımda.. çıtır aklıma gelince iyi zamanı değilde son hali aklıma geliyo :( çok üzücü :(

Benim kapluşum prenseste öyleydi. Son zamanlarda hastalığı iyice ilerlemiş olucak ki tiz sesler çıkarıyordu. İçim dayanmıyordu diyebilirim :(

ya benimkinin hiç bişeyi yoktu arada sadece ağzını açıyordu bende anlamadım çünkü pıtırda küçükken aynı şeyi yapıyodu daha sonra düzeldi. öldüğü gün gayet hareketliydi sadece o gün yem yemedi önceki günlerde yemde yiyordu. 2 st evden ayrıldım eve döndüğümde gözleri şişmişti boynu uzamışt kalınlaşmıştı nefes alamadığından kendini ordan oraya atıyodu çok kötüydü yaa son dakikalarıydı :(

O zaman sizinki akciğer enfeksiyonu değildi galiba.

su dışında ağzını açıyordu ama :(

Yalnızca ağzını açması akciğer enfeksyonu olduğunu göstermez ama. Dediğiniz gibi iştahı yerindeymiş ve hareketliymiş. Akciğer enfeksiyonu olan bir kapluşun iştahı olmaz ve hareketsiz durur. Birde sürekli kuru alanda durur. Alt kabuğunda kızarıklık vardır. Sizin kapluş sürekli kuru alandamıydı?

çoğu zaman kuru alandaydı altı kırmızı değildi birde öldüğü gün sabahında hırıltılı nefes sesi duymuştum viyk diye

O zaman hastalık sinsice ilerlemiş ne diyebilirim ki :( Üzücü bir durum.

Geri