Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durgunluk

candir

Bronz 4 Üye
Daha onceki konumda kaplumbagamin cok fazla kuru alanda durdugunu fakat bir hastalik belirtisi olmadigini belirtmistim ama bugun her zaman istahla yedigi reptomin yemini yemedigini farkettim. Ancak raffy I yi istahli bir sekilde yiyor bu neyin isareti acaba? Birde eskiden yem kutusunu gorunce heyecanlanirdi fakat artik hareketlerinde bir durgunluk soz konusu

Bakım şartlarınız nasıl? Akvaryum hacmi, filtre, ısıtıcı, kuru alan ve lambası gibi. Su ve kuru alan sıcaklıkları kaç derece? Son zamanlarda su değişimi yaptınız mı? Hayvan akvaryumdan herhangi bir sebeple çıkarılıyor mu?

Akvaryum 60x30x23 zaten su 25 cm filtre isitici mevcut. Su 28 derecede ayarli arada bir su eklemesi yapiyorum akvaryuma ama herhangi bir cikarma olmadi.

Cvp: Durgunluk

Yemin kapağı tam kapatılmadığında bi süre sonra tazeliğini ve iğrenç kokusunu kaybettiği için kaplumbağa onu besin olarak algılayamıyor ve bu yüzden yemiyolar. Yemi yememesinin sebebi bu olabilir ama durgunluk ve iştah kaybı başlangıç aşamasındaki bir hastalığın belrtisi de olabilir.

Suyun ısısı 26-28 °C arasındayken beslenmeyi tamamen keserse bi veterinere götürmeni öneririm.

Evet tamamen keser yada bu esnada hastalık belirtisi gösterirse bir kontrol gerekir.

Cvp: RE: Durgunluk

cemal197' Alıntı:
Kendine alıştır yem olarak biraz marul ver

Yok zaten bana gayet alisik elimden yem yiyor ve odaya girdigimde kuru alandaysa suya atlamiyor.
Tesekkur ederim dediklerinizi uygulayacagim

Geri