Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durum Değerlendirmesi

Kapluştron

SKF Delisi
Katılım
1 May 2013
Mesajlar
938
Merhaba

Bayadır giremiyorm Johnny ve Lilly gayet iyi ama yine de bir göstermekte fayda var :) İlginiz için teşekkürler.

Lilly 16 cm 2,5 yaşında

mailto:/m7lLpZ.jpg

mailto:/1DPN45.jpg

mailto:/1DPNgD.jpg

Johnny 13 cm 2,5 yaşında

mailto:/VXpEjy.jpg

mailto:/0NVyvW.jpg

mailto:/bM8kjb.jpg
 
Maşallah dana gibi olmuşlar. İyi bakmışsın. 1 numarada plaka atımı bayağı var. Onları ıslak diş fırçasını sürterek çıkart. Özellikle sağ kolunun çukur üstündeki olanı. Tırnağınla da takıp çıkarabilirsin ama o nokta ısırma bölgesinde.

İki numaranın sağ kenarındaki yer çıktı mı ısırma ile mi kopmuş. Parmaklarının olduğu yer ?
 
Cvp: Durum Değerlendirmesi

Abi akvaryumu temizlerken erkeğin plakalarını ben tırnağımla cıkardım zorlamadım ama kendiliğinden çıktılar dişininkini de denedim ama onunki çıkmadı bende fırçaladım. Erkekte sorduğun kısmı anlayamadım malesef.
 
En alttaki resimde sağ yan kenarı diyorum.

Dişinin kabuğunu fırçalarken bastır. Tüyler kenarından takıldı mı açar. Yan ve arka kenar kısımdaki uç plakaları arada yokla onlar alttan üste doğru tek parçadır. Biraz zor çıkar. Bağlantı noktası uçlardır. Alt ve üst kısımlardaki plakaları açıldığında bir tek uçlar tutar. Bunları dışarı doğru ittirip eğerek kırıp çıkarırsın. Bu boydan itibaren bunlar komple çıkar. Arka kısım uçlar biraz farklıdır. Bunlar hafif aşağı doğru eğilerek uzar ve sarı kenarlar biraz şeffaflaşır o vakit yerinden oynamaya başlar. Bunlara biraz daha fazla baskı uygulayarak esnete esnete kırarsın. Bunu yaparken bir parmağın esnemeyen kısmın üzerinde basılı dursun ki kabuğa yeriyle hasar vermeyesin diğer elinle o oynayan ucu kırarsın. Kenarlar kırılıp kısaldığı için hayvan arka ayaklarını rahat kullanır. Arka kısımdaki bu durum 19-20 cm kabuk boyuna geldiğinde yapılabilir.

Ben bunu akvaryumdan atladığı sırada kıç üstü oturup arka kenar plakayı kırınca keşfettim. Kırılanı sökünce baktım diğerleride oynuyor. Hepsini söküp çıkardım hayvan rahatladı. Bu aynı zamanda çiftleşme ve yumurtlama açısından da iyi bir durum.
 
Tamam abi erkegin alt üst kenar plakalarının hepsini tırnağımla cıkardım soyledigin kısımları o zaman farkettim bende.. ilgilendiğin icin cok tesekkurler bir sorun olmadığini bilmek mutlu etti :)


O fotodada kırık yok öyle gibi görunmus sanirim
 
Geri
Üst