Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim 2211

emronyus

Elmas 5 Üye
Gittigidiyor'dan uygun fiyata bulup sipariş ettiğim Resun BF-200 biyolojik iç filtre stoklarda kalmadığı için elime ulaşamadı. Ben de başka alternatifleri araştırırken dünyanın belki de en iyi markalarından biri olan Eheim'in kalitesine göre fiyatı çok uygun olan ve sadece 5 watt elektirik harcayan 2211 nolu modelini buldum. Sorum şu : 200 lt su alabilen akvaryumumu 140 litresine kadar su dolduracağım. Eheim 2211 in tanıtımında 150 lt ye kadar uygundur diyor ama saatlik su kapasitesi 300 lt. Bu ürün benim akvaryumuma uygun mu ? Bunun dışında Dolphin C-500 ü düşünüyorum. Bu modeli daha önceden kullanıp memnun kalan var mı?

Cvp: Eheim 2211

eheim pick up 2008 modelini bitkili tankımda kullanıyorum ve muazzam bir iç filtr.Eheim ın kalitesi tartışılmaz.

Dolphin c 500 de Pakize'nin tankında yaklaşık 100 litre su bulunan tankta kullanıyorum.Yaklaşım 1 sene oldu ve doğru bir sıralamayla mükemmel temizlik sağlıyor.

Eheim bu işi iyi yapıyor. Bence yeterlidir işinizi görür rahatlıkla. 180 litrelik akvaryuma 160 litre su doldurdum, 2211 yeterli olmuştu. Ama benim canavar sağolsun kırmadık yerini bırakmadı. Şu an gap kullanıyorum 4-5 ay ancak dayanıyor, ucuz olduğu için kırsada içim yanmıyor :)

Yani sizce hangisi ? Yüksek su kapasiteli Dolphin mi, Düşük su kapasiteli Eheim mi ? Bir de destek olarak Atman F-102 kullanacağım 550 lt kapasiteli. Bir sorum daha var, ben akvaryumu yere kuracağım, ama dış fitlrelerde akvaryumun aşağısında kalmalıdır yazıyor. Bir sorun olur mu ?

İç filtre demiştiniz sorunuzda, şimdi farkettim bu modelller dış filtre. Dolphin hiç kullanmadım ama Eheim dış filtreye göre daha ucuzdur, hem ekonomik açıdan hemde dediğiniz gibi yüksek su kapasitesi yönünden Dolphin avantajlı olabilir. Atman ise Eheim e göre geride kalan bir cihaz, hem kalite hemde işleyiş bakımından. Şu an Atman 3336 modelini 180 litrelik akvaryumda dış filtre olarak kullanıyorum, fena değil işini yapıyor. Dış filtre ile akvaryumun aynı hizada olması su sirkülasyonunu zayıflattığı için önerilmiyor ama akvaryum çok dolu değilse yani kirlenme oranı düşükse çokta sorun olacağını sanmıyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler. Akvaryumu koyacak yüksekte bir yer buldu. Filtre olaraksa bütçemi biraz zorlayıp Eheim 2213 alacağım. Çünkü akvaryum misafir odasında duracak. Bu yüzden 0 koku ve 0 ses olacağını annemlere garantilemem gerekti.

Dolphin sıfır ses sıfır koku ve eheim kadar iyi iş görüyor emin olun :)
İki markayıda kullanıyorum :)Bütçeyi zorlamaya gerek yok bence.
Yatak odamda iki akvaryum var ve toplamda 3 tane filtre var 0 ses :)

Teşekkürler. Zaten yatak odamda yer ayarlamayı başardım. O yüzden ses ya da koku o kadar önemli değil artık. O yüzden Dolphin alacağım ve artan parayla da Eheim yüzünden alamadığım Kaliteli iç malzemeleri ve dekorları alacağım.

Dolphin C-500'ün ben de çok methini duydum. Hem sessiz çalışıyor hem de aynı litre/saat kapasiteli diğer filtrelerden daha az elektrik harcıyor. 12watt civarında bir harcaması var. Yani neredeyse bir iç filtre kadar elektrik harcıyor.

Doğru bir seramik,substrat,sünger,elyaf sıralaması ile başarılı sonuç alabilirsiniz.

Konu açmaktansa burayı uygun gördüm. Eheim 2213 veya 2217 de daha dogrusu eheim lerde media set kullanmak zorunlumu?

Filtreye o kadar para verip, birde aynı oarayı malzemesine mi verecegim?

İçlerinden sadece sünger çıkıyor. Yani malzeme almak zorundasın. Biyolojik döngü için gerekli. Aksi halde sadece sünger ve elyaf doldurursan mekanik temizlikle kısıtlanmış olur.

Media set lerde neler mevcut? 180 tl ye değcek ne var içinde peki?

Sanırm bir kac sünger ve elyaf cıkıyor. Seramik bioball substrat eklendiginde bence sorun olmaz?

Eheim Master Emre beeeeey :D

Geri