Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim 2217 temizlendikten sonra ses yapma

banyoterligi

Bordo Bereli
Merhabalar 4 aydır falan dış filtre kullanıyorm. İlk defa temizledim bugun. O kadar da pislik birikmemiş bir dahakine 7-8 ay sonra temizleyeceğim. Yalnız filtrem sessiz çalışıyorken şuan hafif sesle çalışıyor sebebi ne olabilir?

İcindeki pislik sesi bir nevi emiyor olabilir cunku benim ic filtrededr ayni olay oluyo

Cvp: Eheim 2217 temizlendikten sonra ses yapma

temizlikten sonra ses yapması normal, pervane kısmı yosunlanmaya başlayınca kesilecektir ses. hava yapmış olma ihtimali yok değil mi? eğer eminseniz dediğim gibi yosundandır.

Pervanesini vs temizlemedim. Sadece filtre malzemelerini değiştirdim tekrar koydum. Zaten hayatımda ilk defa dış filtreyi açıp temizledim. Hafif bir ses var gibi geliyor. Yosunlaşmayla alakalı olcağını sanmıyorum pek ama..

Malzeme olarak ne koydunuz? Benimki 3 sepetli.ne koyacam bilemiyorum.

Mert üst tarafta biraz hava yapmış olabilir. Filtre kovasını hafif sağ ve sola yatırırsan kalan hava çıkacaktır.

zgzoid' Alıntı:
Malzeme olarak ne koydunuz? Benimki 3 sepetli.ne koyacam bilemiyorum.

Seramik, sünger, zeolit ve substrat koyabilirsiniz.

Emre bey sirasi nasil olcak? Yardimci olur musunuz?

Tabiki,
Kirli su girişi filtrede alttandır, temiz suyun çıkışıda üstten. Bu sebeple en alt sepete seramik. Üst sepete sünger ve üzerine zeolit hemen üzerinede ince tabaka elyaf. En üst sepetin alt kısmına ince tabaka elyaf üzerine substrat ve en üste ince tabaka elyaf. Sonrada ağzına kadar su ile doldurup kapatabilirsiniz.

Emre Bey her filtrede alttan mı girer?Sanki üstten giriyor gibi geldi.Giriş çıkış üstte yan yana.Ben bu malzemeleri petshoptan bulabilir miyim? Bir de ücretleri nasıldır?

Bu arada arkadaşlar filtreyi ben açtığımda bugun en üstteki elyaf biraz kirliydi onu attım. En alttaki seramik ve hemen üstündeki sünger kirlenmişti. Onun dışındaki bütün malzemeler tertemizdi. 3-4 aydır hiç açmamıştım. Yani açmasam da olurmuş. Şimdi 7-8 ay sonra açsam bir sıkıntı olurmu?

Üsttende girse kirli suyu ilk önce sepetlerin kenarından alta yönlendirir ve yukarı doğru filtrelenmesini sağlar. Dış filtre dizaynları bu şekildedir. Malzemeler petshoplarda satılıyor. Ücretleri markaya ve malzeme cinsine göre değişir. Bir kaç örnek verebilirim.
Elyaf:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=1169
Lav:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=4365
De nitrate:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=11452

Bence gene 6 ayda bir kez aç Mert.

Ben iki ayda bir temizlemek için acıyorum filtre hep pis.kaplumbaganın büyük olnasından olabilirmi cabuk pislenmesi. 15 cm i gecti kabuk boyu

Evet Selim. Hayvanın boyutu, sayısı ve akvaryum su hacmi ile direk bağlantılı bir durum.

Ancak senin akvaryum hacmin büyük ve tek hayvan olduğunu hatırlıyorum. Genede biraz hızlı kirlenmiş gibi.

Evet tek kaplumbağa var ve akvaryum 160 lt tamamınıda dolduruyorum yani üst taraf tepeye kadar dolu. Bide fıskiyenin basıncı cok az filtredemi sorun var ben malzemelerimi cok sık koydum bilmiyorum

Malzemeler ağzına kadar doldurulur zaten Selim. Bu sebeple olacağını sanmam. Acaba hortum girişinde falan bir tıkanmamı oldu?

Bu aklıma gelmemişti Emre. Bi söküp bakarım. Zaten dip cekimi yapıcam yarın.

Elyaf falan o bölgeye doğru uzadı ise etkilemiş olabilir. Çünkü biraz düşmesi normal olsada fazla debi düşmesi bu filtrede normal değil.

hortumlarda yosunlanma oluştuysa, bu da debiyi çok düşürür, onu da kontrol edin.

Hortumları komple söküp yıkamak en iyisi sanırım

Kontrol ettin mi Selim, sorun neymiş?

Geri