Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekipman Tavsiyesi (iç filtre, UV lamba (takım), ısıtıcı) Kış geliyor

hakanozder

Yeni Üye
Arkadaşlar paylaşımlarınızı okudum, hatta uzunca bir süreden beri de okuyorum. Çok yararlı bilgiler edindim sizlerin sayesinde, özellikle de elektronik kitap harika olmuş. Umarım deneyimleriniz ve de gözlemleriniz ile bana da yardımcı olabilirsiniz.
bir süre önce bir arkadaşımdan sahiplendiğim 10-11 Cm boyutlarında kırmızı yanaklı su kaplumbağası ile yine bir şekilde temin ettiğim kapağı ve haliyle tepede olması muhtemel aydınlatması olmayan, kuru alanını CD kutusundan yaptığım, 50 * 20 * 30h boyutlarında akvaryumum var. ben teslim almadan önce 1,5 yıl ölüm fanusu denen fanusta yaşamını sürdürdüğü ve de her fırsatında kaçtığı için Kaçmaya eğilimi var. bu nedenle kuru alan üstten 10-12 cm aşağıda sabitlenmiş durumda. boyut küçük olsa da yer darlığından ve de bir süre beni idare edebilsin diye bu şekilde kullanacağım. Elbette forumda yardım isteyeceğim konu ile ilgili olarak başlıklar vardır ancak daha çok sağlığı ve de temizlik konularında okuyabildim yorumları. fazlaca vaktim yok yani malum kış geldi. Üşütmesin istiyorum, hastalanmasın istiyorum.
Anladığım kadarıyla bana
iç filtre, UVB lamba, ısıtıcı (25 W mi 50 W mi? yoksa 100 W mi? ), Yem, vitamin lazım.
Ancak hangileri ? Nasıl ürünler kullanmalıyım. Isıtıcı suya tamamen batmalı mı?
Kuru alandan itibaren yukarıda ne kadar boşluk olmalı. akvaryumun üstünü en azından 2/3 kısmını kapamalı mıyım ? UVB lambalar sürekli mi açık olmalı ?
Bu konudaki önerilerinizi ve de yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Cvp: Ekipman Tavsiyesi (iç filtre, UV lamba (takım), ısıtıcı) Kış geliyor

mailto:/forum/Konu-akvaryum-aksesuar-bakim-vs-nasil-olmali.html

Akvaryum ebatları uygun değil. Bu sebeple yukarıdaki linkteki akvaryum yapılmalı ve önerdiğim ekipmanlar alınmalı.

Isıtma lambası sabahtan akşama 10-12 saat yanar. UVB lamba gündüz kuru alan kullandığı öğlen saatlerinde 5 saat yanmalı.

Hayvana bahsettiğim linkteki yemler dışında sera vital bitkisel yem alınmalı. Öğün için aşağıdaki linkte verdiğim hayvan boyutuna göre olan seçlmeli.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Hayvanın boyuna ve kuru alanda ayağa kalkması göz önüne alınarak 15 cm boşluk bırakılmalı.

Anladım. Yardımınız için teşekkür ederim. Özellikle de detaylı anlatımlarınız için. Ebatların uygun olmadığını yazınızı okuduğumda daha iyi anladım ancak şuan imkanlarım kısıtlı.
İiyi paylaşımlar dilerim.

Açık söylemek gerekirse o su seviyesine ısıtıcı filtre koymak dahi çok zor. Yatay ısıtıcı giltre gerekecekki bunlarda zaten akvaryumda kapladığı yerle suyu iyice yok edecek. Akvaryum hacmi 30 lt, kaçış boşluğunu çınarın 15 lt su var. Biz yavrular için 50 lt su olsun diyoruz. Bu hayvanın boyuna bakarsak şu anki akvaryum ölüm fanusunun biraz büyüğü. Zaten hayvan ayağa kalksa su yüzeyine gelecek. En oldukça dar. Geçmişinede bakarsak şu anki ortamıda dahil hayvanda kas gelişimi çok zayıftır. Bir şekilde dar alanda sıkışıp kalmış bir hayvan. Bu kadar tekrar yazmamın sebebi detaya inerek durumu vurgulamak. Burayı bulduğunuza ve durumunun bu şekilde iyi olmadığını düşündüğünüze göre hayvana değer veriyorsunuz.

Size verdiğim linkte arkadaşa önerilen akvaryum ve ekipmanlar hem bakan kişi için kaliteli ve problem çıkarmayan bir sisteme sahip olsun hemde hayvan doğru sistemde yaşasın diye önerildi.

İmkanlar kısıtlı ise şunu yapın derim. 80*40*50h akvaryumu camcıya yaptırın. Hazır almaktan yada akvaryum imalatçısına yaptırmaktan iyidir. Kuru alanı ileride ona yaptırır yada hazır alırsınız. Şimdilik olmadı kayalardan bir yer yapılabilir. Benim bir akvaryumum öyle. Su ısıtıcısı alın. Daha ucuz öneririz. Bu şart. Dış filtre tabiki gerekir ama bir süre ucuz bir iç filtre öneririz. En azından su katı atılklardan arındırılır. Lamba olarakta bauhaustan 5 tl gibi rakama ecolite ampul ve massive mandallı kamba ile ısınma sağlanır. Yada daha ucuz mandallı lamba için Cem konu açmıştı. En azından Ankara da iseniz alacağınız yer belli. Kuru alan ve su ısınıp filtre olduktan sonra diğerleri hayati değil. Önemli ama yaşamsal sorun teşkil etmez. Uvb lamba yerinede eczaneden gene 5 tl gibi fiyata devit 3 alarak d vitamini sentezini 3 ay kadar sağlarsınız. Haftada bir kez bir yeme bir damla ve suya atmadan doğrudan hayvanın ağzına verilecek. Uzun süre kullanımı zararlı. Bu süre sonu uvb geçişi gerekecek.

Yani bu şekilde bir sistemde olur. Örnek linkteki akvaryum kurulursa hayvanın apartman dairesinde yaşadığını düşünün, bahsettiğimi yaparsanız hayvanın gecekonduda yaşadığını düşünün. Ama şu anki haliyle açıkta sokakta yatıyor.

Ankaradaysanız Emre Beyin bahsettiği akvaryumdan ben yaptırmak için bir imalathane ile görüştüm. Beraber yaptıralım isterseniz. Eve kadar kurye ile getiriyormuş. İsim ya da telefon vermeyeceğim. Niyetim yanlış anlaşılabilir. Fiyat maksimum 50 TL dedi adam.

O fiyat cam kalınlığı ile kesin değişecek. Esas maliyet cam kalınlığı yani ağırlık ile meydana çıkar. Hasaplamayı yaptırıp bir fiyat al derim.

Hesapladım, 80*40*50h ölçüleri için standart akvaryumlarda 7 mm cam kalınlığı veriliyor. Biz kuru alan gibi yükler ve sert kabuğu ile cama çarpan hayvanlar beslediğimiz için güvenlik açısından bu örnekte minimum 8 mm hatta 9 mm cam öneriyoruz.

8mm için 80*40*50 boyutlarına eve kurye ile 90 TL fiyat aldım. Nasıl?

Bu büyüklükte bir akvaryuma dış filtre şart mı? iç filtre olmaz mı?

Adamla görüşmem sırasında çok garibime giden bir şey oldu.
Adama sordum. Atman su altı 100 watt ısıtıcı varmı dedim
100 watt olmaz ona dedi. 300 watt verelim dedi. 100 watt çok çalışır çok elektrik harcar dedi.
Doğru mu acaba?

Normal hesaplamalar ve kabullere göre ortalama oda sıcaklığında tatlı suyu 1 C derece ısıtmak için gerekli güç 1 watt tır.
Ancak akvaryum kapasitesinin üstünde bir ısıtıcı kullanmak suyun stabil kalması için önemlidir. Ayrıca çeşitli marka ısıtıcıların da performansları aynı olmamaktadır.

Ancak çok elektrik harcar muhabbeti kesinlikle şehir efsanesi ve fizik kurallarına aykırı bir durumdur. Siz bir sıcaklığa ulaşmak için gerek duyduğunuz ısıya ulaşmak için enerji harcarsınız. Bu enerji bir gün için 1000 watt olsa, 100 watt ısıtıcı 10 saat çalışarak size bu enerjiyi verecek 200 watt ısıtıcı ise 5 saat çalışarak verecektir. Kısacası yüksek wattlı ısıtıcı daha az çalışarak daha kısa sürede bu enerjiyi verir.

Ancak 160 litrelik bir akvaryum bunun hepsini su dolu olmayacak; size 200 watt bir ısıtıcı uygun olacaktır. Çünkü 18 dereceolan bir odadaki suyu 28 derecede sabit tutmakla 22 derecede olan bir odadaki suyu sabit tutmak bir olmaz.

düzeltme: 1 litre tatlı suyu 1 derece ısıtmak için gerekli watt gücü olacak o

O akvaryuma eheim yada tetra ısıtıcı alırsan 100 w uygun. Atman alırsan olmaz. Isıtıcılar yapı ve kalitesine göre değişir. Atman aldınmı 200 w yeterli. Sarfiyatı geç ısıtıcı sürekli devrede olacak ve dayanamaz. Benim yapılacak akvaryum için önerdiklerimde atman yoktu sanırım. Küçük akvaryuma önermiştim.

Bu akvaryumu doğru su değerleri ile devam ettirmek için dış filtre daha iyi. İç filtre alıp sürrkli kısmı su değişimi yapmak, su değerlerini kontrol etmek yorar.

160 lt kapasiteli 150 lt dahi su olmayacak akvaryum için uygun ısıtıcılar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4573&ad=eheim-jager-akvaryum-isiticisi-100-watt&kat=243
mailto:/urun_detay.aspx?urn=2487&ad=tetra-tec-ht-100-akvaryum-isiticisi-100-watt&kat=243
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12861&ad=roxin-celik-akvaryum-isiticisi-200-watt&kat=243
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13666&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-200-watt&kat=243

Ben ilk ikisinin en kaliteli olanlar olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Eheim.

agritux' Alıntı:
Ankaradaysanız Emre Beyin bahsettiği akvaryumdan ben yaptırmak için bir imalathane ile görüştüm. Beraber yaptıralım isterseniz. Eve kadar kurye ile getiriyormuş. İsim ya da telefon vermeyeceğim. Niyetim yanlış anlaşılabilir. Fiyat maksimum 50 TL dedi adam.

İlginiz için teşekkür ederim. Malesef Samsun'dayım. Ama siz yaptırdığınız zaman fotoğrafını paylaşırsanız sevinirim.

Cvp: RE: Ekipman Tavsiyesi (iç filtre, UV lamba (takım), ısıtıcı) Kış geliyor

AEK' Alıntı:
Açık söylemek gerekirse o su seviyesine ısıtıcı filtre koymak dahi çok zor. Yatay ısıtıcı giltre gerekecekki bunlarda zaten akvaryumda kapladığı yerle suyu iyice yok edecek. Akvaryum hacmi 30 lt, kaçış boşluğunu çınarın 15 lt su var. Biz yavrular için 50 lt su olsun diyoruz. Bu hayvanın boyuna bakarsak şu anki akvaryum ölüm fanusunun biraz büyüğü. Zaten hayvan ayağa kalksa su yüzeyine gelecek. En oldukça dar. Geçmişinede bakarsak şu anki ortamıda dahil hayvanda kas gelişimi çok zayıftır. Bir şekilde dar alanda sıkışıp kalmış bir hayvan. Bu kadar tekrar yazmamın sebebi detaya inerek durumu vurgulamak. Burayı bulduğunuza ve durumunun bu şekilde iyi olmadığını düşündüğünüze göre hayvana değer veriyorsunuz.

Size verdiğim linkte arkadaşa önerilen akvaryum ve ekipmanlar hem bakan kişi için kaliteli ve problem çıkarmayan bir sisteme sahip olsun hemde hayvan doğru sistemde yaşasın diye önerildi.

İmkanlar kısıtlı ise şunu yapın derim. 80*40*50h akvaryumu camcıya yaptırın. Hazır almaktan yada akvaryum imalatçısına yaptırmaktan iyidir. Kuru alanı ileride ona yaptırır yada hazır alırsınız. Şimdilik olmadı kayalardan bir yer yapılabilir. Benim bir akvaryumum öyle. Su ısıtıcısı alın. Daha ucuz öneririz. Bu şart. Dış filtre tabiki gerekir ama bir süre ucuz bir iç filtre öneririz. En azından su katı atılklardan arındırılır. Lamba olarakta bauhaustan 5 tl gibi rakama ecolite ampul ve massive mandallı kamba ile ısınma sağlanır. Yada daha ucuz mandallı lamba için Cem konu açmıştı. En azından Ankara da iseniz alacağınız yer belli. Kuru alan ve su ısınıp filtre olduktan sonra diğerleri hayati değil. Önemli ama yaşamsal sorun teşkil etmez. Uvb lamba yerinede eczaneden gene 5 tl gibi fiyata devit 3 alarak d vitamini sentezini 3 ay kadar sağlarsınız. Haftada bir kez bir yeme bir damla ve suya atmadan doğrudan hayvanın ağzına verilecek. Uzun süre kullanımı zararlı. Bu süre sonu uvb geçişi gerekecek.

Yani bu şekilde bir sistemde olur. Örnek linkteki akvaryum kurulursa hayvanın apartman dairesinde yaşadığını düşünün, bahsettiğimi yaparsanız hayvanın gecekonduda yaşadığını düşünün. Ama şu anki haliyle açıkta sokakta yatıyor.

Önerilerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Benim yaptırma olayım biraz ertelendi. Kaplumbağamın yaşam koşulları da çok kötü olduğu için gittim hazır bir akvaryum aldım. Fiyat cam kalınlğı artınca 90 lira fiyat verdiler. Yinede ucuz.

Evet, fiyat uygun. Akvaryum fiyatı cam kalınlığı ile ortaya çıkıyor. Rodajlı cam, işçilik ve satılan yere bağlı olarak değişiyor.

Geri