Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekipmanlar ile ilgili doğru alan sorunum ?

Çiğdem.Kaya

Bronz 3 Üye
Ben kapluşum için doğru alanı sağlamakta zorlanıyorum :(
Şimdi elimdekiler :
-30ltlik bir kap (akvaryum olarak kullanacağım)
-ve bir kapluş
Almam gerekenler :
Kuru alan ısıtıcısı : 15-20tl lik bi bütçem var bu iş için 40W lik bişey yeterli olur mu ?
-Su ısıtıcısı : Bu iş içinde 20-25 tl lik bütçem var 100W lik ısıtıcı yeter mi ?
-İç filtre : Bunun için bütçe belirlemedim ama 25 tl olabilir. Bu : http://www.petburada.com/?urun-5488-Atman-300-F-Akvaryum-ic-filtre.html yada bu : mailto:/urun_detay.aspx?kat=32&urn=2834 olabilir mi ?
Bütün parayı kendim toplamalıyım bu yüzden en fazla : 70 tl falan olabilir hadi taş çatlasın 80

Bu bütçeden az olursa tabiyki süper olur pek anlamıyorum bu işlerden hep petshop sitelerinden bulduklarım bunlar :'(
Yardımlarınızı beklerim

Çiğdem.Kaya' Alıntı:
Ben kapluşum için doğru alanı sağlamakta zorlanıyorum :(
Şimdi elimdekiler :
-30ltlik bir kap (akvaryum olarak kullanacağım)
-ve bir kapluş
Almam gerekenler :
Kuru alan ısıtıcısı : 15-20tl lik bi bütçem var bu iş için 40W lik bişey yeterli olur mu ?
-Su ısıtıcısı : Bu iş içinde 20-25 tl lik bütçem var 100W lik ısıtıcı yeter mi ?
-İç filtre : Bunun için bütçe belirlemedim ama 25 tl olabilir. Bu : http://www.petburada.com/?urun-5488-Atman-300-F-Akvaryum-ic-filtre.html yada bu : mailto:/urun_detay.aspx?kat=32&urn=2834 olabilir mi ?
Bütün parayı kendim toplamalıyım bu yüzden en fazla : 70 tl falan olabilir hadi taş çatlasın 80

Bu bütçeden az olursa tabiyki süper olur pek anlamıyorum bu işlerden hep petshop sitelerinden bulduklarım bunlar :'(
Yardımlarınızı beklerim

bu arada 30ltlik kabın 20 yada 15 ltsini dolduracağım ki kuru alan için yer kalsın

Cvp: Ekipmanlar ile ilgili doğru alan sorunum ?

Kuru alan ısıtıcısı 40W yeterli olacaktır. Isıtıcı olarak o su miktarı için 25 ya da 50W yeterli olacaktır , ki fiyatları pek değişmiyor. Filtre olarak o fiyata bi filtre bulabilirsiniz , ikinci gösterdiğiniz filtre ilerde daha büyük bir sistem kuracağınızda daha iyi olacaktır . Ben de sizin sisteminize yakın bir sistem kurdum. Akvaryum da dahil toplam 60 TL ye malolmuştu bana. En kısa zamanda sisteminizi kurmanızı dilerim.

Çok teşekkür ederim :) İnanın çok yardımcı oldunuz :)

Öyleyse ne mutlu bana :smile: Kaplumbağanızla uzun ve mutlu bir ömür diliyorum..

Merhaba :) Elimde 100 watt ısıtıcı + iç filtre + kuru alan + uvb lamba + kaplumbağa yemleri + 60 litre akvaryum kısacası herşeyim var kaplumbağalarımı verdiğim için bunları da satmak istiyorum haliyle ve hepsini en fazla 1.5 kullandım neredeyse hepsi sana gayet hesaplı gelir 0 almandan sen bilirsin düşünürsen konuşuruz :)
mailto:/2vl2ulz.jpg

bilmem ki hem onları bana nasıl ulaştıracaksın ? Annemle konuşmam lazım onaylayacağını pek sanamam :ermm:

Geri