Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

El titretme hareketi yapıyorlar

Kağan Köse

Bronz 5 Üye
Ya arkadaslar ben sahiplendirmek icin birini aradikca yeni yenj seyler cikiyo meydana. Kapluslarim birbirlerine bakarak on ayaklarini kafalarinin onunde tutarak birbirlerini sanki itiyomus gibi bişeyler yapiyolar. Hala yapiyolar bu nedir

RE: yardım

Kapluşlarn cinsiyetleri bellimi karşi cins iseler kur dansı yapıyorlar yani birbirlerine kur yapiyorlar aynı cins iseler bir meydan okuma işareti olabilir

Yetiskin kaplumbagalarda ciftlesme hareketi olarak yorumlanir. Genc kaplumbagalarda ise; Akvaryumda ustunluk kurma cabasi diyebiliriz. Baskin olan akvaryumu sahiplenecek. Bu donem kisa kisa el titretmelerle gectigi gibi, daha ciddi kavgalarada gidebilir. Takip etmekte fayda var.
Mumkun oldukca oyalanacaklari ekipman koyun ipek bitki gibi. Kesinlikle duzenli uyusunlar uykusuzluk da cok etkiliyor.

Cvp: RE: yardım

Kapluştron' Alıntı:
Kapluşlarn cinsiyetleri bellimi karşi cins iseler kur dansı yapıyorlar yani birbirlerine kur yapiyorlar aynı cins iseler bir meydan okuma işareti olabilir

Arastirmalarima gore biri disi biri erkek

olivia-peter' Alıntı:
Yetiskin kaplumbagalarda ciftlesme hareketi olarak yorumlanir. Genc kaplumbagalarda ise; Akvaryumda ustunluk kurma cabasi diyebiliriz. Baskin olan akvaryumu sahiplenecek. Bu donem kisa kisa el titretmelerle gectigi gibi, daha ciddi kavgalarada gidebilir. Takip etmekte fayda var.
Mumkun oldukca oyalanacaklari ekipman koyun ipek bitki gibi. Kesinlikle duzenli uyusunlar uykusuzluk da cok etkiliyor.

Valla aksam yatarken isigi kapatiyorum sabah aciyorum tasin ustunde gayet iyi kollarini bacaklarını acip dinleniyolar bilemiyorumki

Kabuk boyları kaç cm trnak ve kuyruk kısımlarnı çekip atarsanız cinsiyet netleştrmede yardımcı olmaya calisiriz

Kapluştron' Alıntı:
Kabuk boyları kaç cm trnak ve kuyruk kısımlarnı çekip atarsanız cinsiyet netleştrmede yardımcı olmaya calisiriz

Kabuk boylari tahminen 5 6 cm. Cinsiyetlerinden eminim biri disi biri erkek

Sizin yatis saatiniz nasil bilemiyorum ama havanlar icin sabah 8 aksam 8 gibi belli bir duzen kurmaniz iyi olur. gec. saatlere kadar uyanik olmasinlar. Mesela hava kararinca isiklarini kapatin.
El titretme pozisyonlari normal bir durum hiyerarsik duzen:) onemli olan birbirlerine zarar vermeden duzeni kurmalari.

10cm ve ustu olmadan emin olamazsiniz. 5-6 cm boyda cinsiyet sadece kan tahlili ile belli olur.

Cinsiyet tahmini icin aslinda cok erken suanda cok net gibi gorunsede 10 cm olduklarnda ani degiaim yasiyorlar mesela bnm tam 6 aydr disi sandigim kaplusum meğersem erkekmiş hemde sadece ben degil cem abi de disi oldugunu düşünüyordu ve 6 ay sonra birde kuyrukta kalınlaşma tırnaklarda uzama basladı yani netlik icin çok erkek sanirim bu baskınlık kurma cabası bu yüzden yakından takip gerektirir birinin saldırganlaşarak diğerine zarar vermwsi söz konusu olabilir ama bazende sadece meydan okumayla sınırlı kalır durum endişelenmek icin erken ama yakın takipte kalmanizi tavsiye ederm

Teşekkürler herkese. Cinsiyetten eminim dedim evet ama suanki durumda elbette degisecek ilerde. Salonda duruyo ya akvaryum bakalim nasil kapatirim hemen kapatiyorum uyusunlar.. allahım deli olcam ben onlari vercek birini ararken bi kavga etmedikleri kalmisti yani üzüldüm :(

Bu arada cevrenizden hicmi sahiplenmek yada yeni kaplus isteyen yok. Bi ay icinde adaya gidicem ve kapluslarimk napicam bilemiyorum disariya salmakta istemiyorum. Sahiplendirme diyorum ama icimden gelerek de yapmiyorum inanin bana bi yol gosterin yaa :(

Bunda uzulecek birsey tok denge kurmaya calisiyorlar iletisim kuruyorlar saldirganlik olmadigi surece bir sorun teskil etmez oyalanacak seyler bulmalari neslihan ablaninda dedigi gibi birbirleriyle ugrasmalarini onler takip etmeniz bence simdilik yeterli

Bu donemlerde yapiyorlar genelde, bendekiler 1 hafta surekli boyle dolastilar, bende Takipte, akvaryuma bitki falan ekledim ve Cem'in tavsiyesi ile uyku saatlerini artirdim :D sonunda kral secildi hepimiz rahat ettik. :D

Kapluştron' Alıntı:
Bunda uzulecek birsey tok denge kurmaya calisiyorlar iletisim kuruyorlar saldirganlik olmadigi surece bir sorun teskil etmez oyalanacak seyler bulmalari neslihan ablaninda dedigi gibi birbirleriyle ugrasmalarini onler takip etmeniz bence simdilik yeterli
Tamam takipteyim.

olivia-peter' Alıntı:
Bu donemlerde yapiyorlar genelde, bendekiler 1 hafta surekli boyle dolastilar, bende Takipte, akvaryuma bitki falan ekledim ve Cem'in tavsiyesi ile uyku saatlerini artirdim :D sonunda kral secildi hepimiz rahat ettik. :D

Peki bana diger konumdada yardim eder akil verirmisin ya

sahiplendirme konusuna baktim simdi,. Istanbuldan sahiplenmek isteyen yok suanda ama ulasimi saglayabilirseniz farkli sehirlere sahiplendirebilirsiniz.
Gittiginiz yerde gecici bir sistem kurma sansiniz yok mu?

olivia-peter' Alıntı:
sahiplendirme konusuna baktim simdi,. Istanbuldan sahiplenmek isteyen yok suanda ama ulasimi saglayabilirseniz farkli sehirlere sahiplendirebilirsiniz.
Gittiginiz yerde gecici bir sistem kurma sansiniz yok mu?

Kesinlikle hic ama hic yok. Olsa dusunurmuyum. Ulasimi saglasam onlar nasil gider yazik ya.. bilemiyorum valla napicam. Koskoca istanbul da hicmi yoktur ki :(

Seyahat edebilirler onda sorun yok ama gittikleri yerde de bakimlari iyi olmali tabi. Nekadar zaman var bilemiyorum ama beklemekten baska care yok

Cvp: yardım

Yollamak sikinti olmaz ama ayrilmak istenmiyorsa komsuya yemler tembihlenebilir komsu yemler

olivia-peter' Alıntı:
Seyahat edebilirler onda sorun yok ama gittikleri yerde de bakimlari iyi olmali tabi. Nekadar zaman var bilemiyorum ama beklemekten baska care yok

Aynen guvenmem de gerek. Bi ay icinde

Alisarp' Alıntı:
Yollamak sikinti olmaz ama ayrilmak istenmiyorsa komsuya yemler tembihlenebilir komsu yemler

Ben ogrenciyim evde kaliyorum. Arkadasim da benle gelicek adaya. Yaklasik 2 ay yokum. Arkadasim da 1 hafta benle olcak. Arkimin annesi karsi evde yalniz onlarda rizeye gidiyolar. Dolayisiyla kapluslarim yalniz kaldi. Yani bunuda düşündüm

Cvp: El titretme hareketi yapıyorlar

Hadi hayırlısı. İkiside aynı yerde devam ederse sorun olmaz görüşündeyim. Bu hareketler kavgaya delalet değil. Kendi içlerinde bir anlaşma biçimi. Tabiki bazen anlaşamamada oluyor.

Geri