muros
Gümüş 2 Üye
Arkadaşlar dış filtremi yaptım bana mal oluşu
turşu bidonu:1.25 tl
silikon:1.85 tl diğer malzemeler bende mevcuttu zaten toplam 3.10 tl ye yapmış oldum. Sıralamayı ise su girişi alttan olarak seramik, küp küp sünger kestim, biyolojik mavi sünger, ve de zeolit aralarada elyaf koydum resimlerdede belli oluyor biraz su giriş yerinden sızdırıyor ama o da direk akvaryuma damlıyor yani bi sorun yok. iç filtrenin kabını koydum çünkü hüso biraz önce iç filtre güçlü çekim yaptığı için filtrenin çekim gücüne kapıldı ve de kurtulamadı bende hemen aldım ordan boğulurdu yoksa bu yüzden iç filtrenin kabını koydum. su çıkış yerine ise şelale filtremin en uç borusunu taktım delikli olanı vu sayede akvaryumda hava motoru çalışır gibi oldu
resimde ise sağ taraftaki yeşil bitkinin arkasına bakarsanız kabarcıkları görürsünüz. iç filtrenin debisi ise 15 saniye civarında bidonu dolduruyor bidon ise 3 lt dakikada 12 lt su basıyor buda saatte 720 lt yapıyor bana çok yeterli geldi normaldede filtrenin debisi 1000 lt idi çok fazla düşmedi debi. ses konusuna gelirsek iç filtreden daha az şelale filtremden biraz daha fazla ses yapıyor. sizce iyi olmuşmu akvaryumda iyi filtrasyon gerçekleşir mi? ve de sadece gündüzleri çalıştırcam geceleri ise şelale filtreyi çalıştırırım yeterli olur mu?
turşu bidonu:1.25 tl
silikon:1.85 tl diğer malzemeler bende mevcuttu zaten toplam 3.10 tl ye yapmış oldum. Sıralamayı ise su girişi alttan olarak seramik, küp küp sünger kestim, biyolojik mavi sünger, ve de zeolit aralarada elyaf koydum resimlerdede belli oluyor biraz su giriş yerinden sızdırıyor ama o da direk akvaryuma damlıyor yani bi sorun yok. iç filtrenin kabını koydum çünkü hüso biraz önce iç filtre güçlü çekim yaptığı için filtrenin çekim gücüne kapıldı ve de kurtulamadı bende hemen aldım ordan boğulurdu yoksa bu yüzden iç filtrenin kabını koydum. su çıkış yerine ise şelale filtremin en uç borusunu taktım delikli olanı vu sayede akvaryumda hava motoru çalışır gibi oldu
Moderatör tarafında düzenlendi: