Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Safinaz Yumurtladı

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Katılım
16 Ağu 2013
Mesajlar
527
Herkese iyi forumlar..Kızım ara ara yumurtluyordu ama hemen yediği için tam boyut ve şeklini göremiyordum..Kuru alanda uyuyordu bi geldim ki 3 tane yumurta...Ben incelerken bir tane daha yumurtladı..
Bilen arkadaşlar lütfen yorumlayabilir mi bu yumurtalar bana tuhaf geldi arattım görsellerdeki yumurtalar gibi yuvarlak değil...Normalde yumurtlamadan günler önce iştahtan kesilirdi ve yumurtayi da yerdi şimdi dokunmamış..Foto ekledim
 

Ekli dosyalar

  • 20230508_000929.jpg
    20230508_000929.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 64
  • 20230508_000952.jpg
    20230508_000952.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 64
  • 20230507_235011.jpg
    20230507_235011.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
İki ayrı yumurta birleşik halde çıkmış. Bende bu boyutta ilk defa görüyorum. Şükür ki çıkarmış. Çıkarmasa problemdi.

Diğer yumurtalar normal şekilde. Yuvarlak olanlar deniz kaplumbağalarında oluyor. Tatlı su kaplumbağalarında elips şeklinde olur.
 
Evet tuhaf bi şekli var. Kuru alanda çikmasi iyi de suyun içinde olunca çok kirletiyor suyu Cem, buna hiç birşey yapamıyorum yanina gittigimde coktan yemiş parçalamış oluyor..Kuru alandan alip atmak kolay..Temiz iş
 
Suda çıkarmaları hayvanlar için kolay aslında. Sen esas döllenmiş yumurtayı parçalarsalar gör sıkıntıyı. Bütün su yumurta akı kaplanıyor. Gecenin bir yarısı bununla uğraştım.
 
Bunlarin da içi dolu aslinda , yumurta akı dedigin bunlarda da var ama.daha az herhalde..Suyu ne yapmak lazim dış filtre yetmez mi napıcaz? Sürekli yumurtluyolar sonuçta belli bi yaştan sonra..
 
Su salya sümük olduysa yenile dış filtre çekerse orada mayalaşma olabilir.

Yem ne veriyorsun? Tavuk veriyor musun?

Senede iki defa bu dönem için normal.
 
Oyle salya falan degil ama yüzen şeyler görüyorum bazen..Sonra zamanla geçiyor..Yumurtanın kabuk kırıntıları dipte kaliyor onları süpürmek gerekiyor işte filtre çekmeyince...Koca akvaryumun suyunu degişmek çok zor ya ben filtre temizligini zor yapıyorum.
Yem olarak da sadece seranın yemlerini kullanıyorum tavuk et yumurta beyazı falan vermiyorum.
 
Hani tavuk veriyorsan östrejen var bu yumurtlamayı tetikleyebilir.

Tabandaki kırıntıları dip sifonu ile çekip al.
 
Evet mecburen öyle yapiyorum.
Açıkçası yumurtlamasını ne tetikliyor anlayamadim, yem bile yemiyor o dönemlerde..Hatta geçenlerde baya bi süre geçti , hasta zannedip yeni konu açacaktım günlerce yem yemedi hep öylece yüzüyordu verdiklerim..Yumurtladıgını sudaki parçalardan anlayinca rahatladım insan geriliyor davranışları bilmeyince..Meger vucudunu hazırlıyormuş hayvan..
 
Yumurta öyle büyük ki hem midesini hemde bağırsaklarını sıkıştırmış yememesi normal. Kabuklu yerfıstığı gibi.
 
onlardan yavru cıkıyor mu yumurtaları napıyorsunuz
 
Belli boya gelince belli dönemlerde çiftleşmese de boş yumurta atar. Suda çıktığı için çürüyor. Döllenmiş olsa bile işe yaramaz. Yani atılıyor.

Hayvanın yediği kalsiyum olarak dönüyor.
 
Geri
Üst