Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu olan kaplumbağıma antibiyotik tedavi uygulayamiyorum

Vsksbsmsn

Yeni Üye
Katılım
17 May 2023
Mesajlar
1
5cm uzunluğunda daha yavru enfeksiyonu geçirmesi için antibiyotiği ağız yoluyla vermem laizm ama ne yemek yiyor ne ağzını açıyor çok uzun süredir hareketlerini takip ediyorum su içmek için bile ağzını aralamiyor suyun sıcaklığın artırdım arada suyua iniyor ama çoğu zaman kuru alanında yatıyor başını yere koyarak antibiyotiği vermek için ağzını açmaya çalışıyorum ama sanki mühürlü gibi kesinlikle açılmıyor zar zor nefes nefes alıyor gidebildiğin her veterinere sordum kaplumbalara tedavi uygulayamadiklarni söylüyorlar ne yapacağımı bilmiyorum (antibiyotiği bi pet Shop tan aldım sadece ağız yoluyla verilebileceğini söylüyor) lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan birileri yardım etsin
 
Petshoplarda antibiyotik satıldığını sanmıyorum fotoğrafını ekleyin bakalım neymiş.

Zar zor nefes alabiliyor demişsiniz hayvan sürekli mi böyle ara sıra mı böyle oluyor?

Hayvan ağzını açmıyorsa nefes alırken zorlandığını nasıl anladınız?

Hayvana verdiğiniz yemlerin adını yazın.

Akvaryumun fotoğrafını çekip atın.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

Isıtma lambanız yoksa acilen ısıtma lambası alın. şu konudan bilgi alabilirsiniz;

Isıtma lambasını kurup mesafe ayarını yaptıktan sonra hayvan 3-4 saatten fazla ısıtma lambası altında kalırsa suya indirin su içsin.

Size söylediğim şeyleri alın petshopun verdiği antibiyotiği kullanmayın.

Deep fix reptivit vitamin damla alın petshop ya da internetten. 1 hafta boyunca hergün ağzına 1 damla damlatın. Eğer ağzını açmıyorsa hayvanı dik tutup ağzına ruj sürermiş gibi 2 damla damlatın.

Eczaneden genta bulamazsanız gentagut göz damlası alın.
Gentayıda her gün sabah akşam ağzına 45 derece açıyla 1 damla eğer ağzını açmazsa dik tutup ağzına ruj sürermiş gibi 2 damla verin. Vitaminle gentayı aynı gün verdiğinizde sabah akşam genta öğlenleri vitamin verin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma ya da haşlanmış yumurta akı vermeyi deneyin. Olmazsa stick yemi bulamaç haline getirip hayvanı 45 derece açı ile tutarak ağzına çay kaşığı ile devirin.
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Geri
Üst