Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elektriğe Alternatif Akvaryum Isıtma Sistemi

eminemre

Bordo Bereli
Gereken malzemeler
1 termostat
2 elektrikli vana
3 2 adet normal kalorifer vanası(isteğe bağlı yaz döleminde sökülebilsin diye kullandım )
4 15 mete al pex marka şekilverilebilir plastik kaplamalı alüminyum boru

Kurulumu

400 litrelik akvaryumumun yanından geçen kalorifer borularına t boru ekleyim bu t lere birer kalorifer vanası ekledim sıcaksu geliş vanası çıkışına elektrikli vanayı monte ettim ve akvaryum içine bir adet termostat yerleştirdim ve al pex boruyu döşemeye başladım elektrikli vanadan çıkıp akvaryum içinde dolaştırdığım boru akvaryumdan çıkıp sıcaksu gidiş vanasına bağlantı yaptım .

Çalışması
akvaryum sıçaklığı düştüğü zaman termostat ısıyı alğılayıp elektrikli vanaya enerji yolluyor ve vana açılıyor kaloriferden gelen sıcaksu akvaryumda dolaşıp geri tesisata dönüyor ayarlanan sıcaklığa ulaşın ca termostat elektriği keserek vanayı kapatıyor bu şekilde akvaryum istenilen sıcaklıkta tutulabiliyor.
fiyat istesi

1 termostat (juger marka 40 tl ama 10 tl yede termostatlar mevcut)
2 elektrikli vana (pyasada 30 ila 70 tl arası fiyatlar var kaliteye göre değişiiyor )
3 2 adet normal kalorifer vanası tanesi 10 tl (isteğe bağlı yaz döleminde sökülebilsin diye kullandım )
4 15 mete al pex marka şekilverilebilir plastik kaplamalı alüminyum boru metresi 2.35 tl
işçilik için para vermedim kendim yaptım.bana toplam maliyet 180 tl oldu ama aynı sistem 100 lirayada kurulabilir ben biraz lüxe kaçtım juger marka termostat ve kaliteli vana gibi daha uygun fiyatta olanlarda var .

mailto:/Forum/dosyalar/78022/12_2_2010_14_18_28_1.jpg

mailto:/Forum/dosyalar/78022/12_2_2010_14_22_44_1.jpg

ALINTIDIR; alternatif ve az görülen bir proje olması bakımından paylaşmak istedim. Ayrıca dış filtre kullanan arkadaşlar, filtrenin borularını kalorifer peteğine sararak da enerji tasarrufu yapabilirler. Bu da sıkça kullanılan bir yöntemdir.

Proje Sahibi: Sacit Danışman
Kaynak: Alıntı

RE: Elektriğe Altermatif Akvaryum Isıtma Sistemi

Güzel alıntı. İşlevsel paylaşım, teşkekkürler.

Cvp: Elektriğe Altermatif Akvaryum Isıtma Sistemi

Isıtma-soğutma-havalandırma işleri yapıyoruz ve bu anlatılan sistem kesinlikle çalışır. Oldukça mantıklı ve elektrik sarfiyatı olarak gelen faturayı misli misli ucuza getirecek bir tasarım. Kombiniz için ödediğiniz doğalgaz faturasını etkilecek bir durum ki bu da çok ekonomik olacaktır.
Büyük paludaryum yapacağım zaman kesinlikle uygulamayı düşünürüm.
Paylaşım için teşekkürler..

Özellikle 200-300 litre gibi yüksek hacimli paludaryumların ısıtma maliyetleri elektrik ile oldukça yüksek. Dediğiniz gibi Serhan Bey, 24 saat olmasa bile ısıtıcıya destek olarak bile kullanılabilir. Doğalgaz faturasına maliyeti çok düşük olacaktır. Belki ısıtma boruları kumun altına yada arka fon yapılarak onun arkasına bile gizlenebilir.

Kesinlikle. Kumun altı çok uygun çünkü 17 mm. kalınlığında bu borular. Marka olarak da Uponor markayı tavsiye ederim. Kumun altındaki uygulamanın termostatik çalışmaya en uygun olacağı kanaatindeyim. Zira kalumbağaların direk yaşam alanında kalmış oluyor. Yan tarafta bir filtre bölgesinde ya da kaya altında olması, termostatik kontrolu yaşam alanında yapacağımız için kaya altının daha sıcak kalmasına ve yaşam alanı geçişlerinde istenmeyen seviyelerde sıcak suyun bulunmasına sebep olabilir. Yaşam alanındaki homojen ısı dağılımını sağlayabilmek için en uygunu hemen zeminindeki kumların altı oldukça verimli bir düşünce.

Evet, buyuk akvaryumlar icin kisin kullanilmak uzere guzel bir sistem. Paylasim icin tesekkurler.

Geri