Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

elimdekilerle bu kadar! aklıma takılan sorular var...

anarxia

Elmas 1 Üye
merhaba arkadaşlar, ben bakımı kolaydır diye su kaplumbağası almıştım 2 tane ve bunları "ölüm kabı" olarak tabir ettiğiniz şeylerde büyütmek gibi abes bir fikrim vardı, internetten araştırma yapınca gördüm ki çok yanlış yapmışım, geçici olarak bir paludaryum hazırladım bizimkilere, ısıtıcım, filtrem ve uvb lambam ne yazık ki şimdilik yok, onları daha büyük bir sisteme geçiceğim zaman almayı düşünüyorum(en fazla 1 hafta). alttaki resimlere bakıp başka neler yapmam gerektiği hakkında görüşlerinizi ve yorumlarınızı almak isterim, kaplumbağalarım için en azından şimdilik yeterli midir? rahatlar mı? ve en önemlisi o su seviyesi yeterli mi veya fazla mı?

ayrıca kaplumbağalarımın yaş ve diğer özellikleri hakkında bu resimlerden anlayabildiğiniz kadarıyla bilgi verir misiniz?

neyse kolay gelsin, saygılar...

mailto:/2eg7a76.jpg
mailto:/33cm749.jpg
mailto:/28vui5l.jpg
mailto:/28vui5l.jpg
mailto:/do43yf.jpg
mailto:/289d5hg.jpg
mailto:/692ntx.jpg
mailto:/64iady.jpg
mailto:/1pwfhz.jpg

Cvp: elimdekilerle bu kadar! aklıma takılan sorular var...

Kuru alanı hangi malzeme ile yaptınız ve neyle sabitlediniz? Isıtıcı lamba kaç watt sanki biraz uzak gibi göründü bana. Yaşadığınız şehirde gece sıcaklıklar fazla düşüyorsa ısıtıcıya öncelik gösterin, su seviyesini rampayı biraz daha kaplayacak şekilde çıkarabilirsiniz, suyun içindeki deniz kabuklarını biraz daha azaltabilirsiniz çok kalabalık yapmışlar. Elinize sağlık, kapluşlar da daha çok küçük. Kesin yaşı tahmin etmek mümkün değil ama petshoplarda satılan minikler 3 aylık civarı oluyorlar diye biliyorum.

Öncelikle araştırma yapıp doğru olanı seçtiğiniz için tebrikler.
Bu kaptan daha büyük saklama kapları var keşke onlardan alsaydınız. Birkaç hafta getebilecek boyutta sonuç olarak ölüm kabından iyidir. Akvaryuma geçtiğinizde daha güzel ve sağlıklı olacağından eminim.
Su seviyesi az fakat bu kapta daha fazla yükseltirseniz kaçabilirler. Nasılsa 1 hafta sonra akvaryum alacakmışsınız. O zaman akvaryumda yapabildiğiniz maksimum su seviyesini yapın.

Kaplumbağaların yumurtadan çıkış tarihlerini net olarak bilmediğimiz için yaşını bilmemiz imkansız. Fakat ancak tahminde bulunabilirsiniz : Petshopa gelen kaplumbağalar genelde 3 aylık civarı olur. 3 ayın üzerine sizde bulundukları süreyi eklerseniz yaş 'tahmininde' bulunabilirsiniz. Diğer özellikleri yani cinsiyet gibi özellikleri 10 cm'e gelmeden anlaşılmaz.

bu saklama kabı sizi 1 hafta rahatça idare eder ama 3 gün sonra sularını değiştirin.En kısa zamanda da akvaryum alın diyorum.

yeni akvaryumu zaten alıyorum, benim de en büyük önceliğim akvaryumdan sonra ısıtıcı sonra da filtre, otuz.com diye bir yer buldum ve alışverişimi burdan yapmayı planlıyorum,

almayı düşündüğüm filtre:
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_1056&products_id=25265

ısıtıcı olarak ise 100w lık birşey alacağım, fakat marka olarak karar veremedim, hangisi daha iyidir?
"roxin"
"kenis"
"ailong"

bunlar dışında bir de yem olarak nasıl bir yol izlemem gerekli? bin tane yem çeşidi var ne yazık ki ve ben hangisi almam gerektiği konusunda hiçbirşey bilmiyorum, şu yemlerden hangisi uygundur?
mailto:/index.php?cPath=9420_9422_9366

bu arada su ekledim sisteme, rampanın yüzde 90ını kapladı su, böylece kuru alan ıslanmadı ve daha iyi oldu cidden.

birde bu oltraviyole olayını nasıl yapacağız? en ucuzundan bir tane öneriri misiniz, sterilizer diye birşeyde var ben bir türlü anlayamadım bu uv sistemini.

Isıtıcılardan hangisi daha kaliteli bilemiyorum ama roxin sık kullanılıyor. Yemler tetra reptomin mailto:/product_info.php?cPath=9420_9422_9366&products_id=31028 veya sera raffy p mailto:/product_info.php?cPath=9420_9422_9366&products_id=26607 alabilirsiniz. Elinizde karides yoksa sera raffy ı alabilirsiniz. Dış filtre alacağınıza göre büyük bir akvaryum alacaksınız galiba. Lamba olarak kapluşlar için UVB lamba almamız gerekiyor. Sterilizasyonda kullanılan uvc lambalar. Uvcler hem bize hem kapluşlara zararlı.

Araştırmalarınız sonucu en doğru sistemi kuracaksınızdır.
Bence en öncelikli konunuz filtre ve ısıtıcı. Zamanla havalar soğuyana kadar su sucaklığınız da yeterli ise ısıtıcıyı biraz geciktirebilirsiniz. Isıtıcı için roxin kullanan çok ama tabiki Eheim ve Tetratec gibi daha iyi markalar var. Filtre çok önemli, zira sık ve komple su değişimi hiç iyi değildir. Ben gene Eheim önersemde fiyat olarak gerçekten uygun olan bu filtre tercih edilebilir. Nasılsa bozulacağı zaman fiyat kaybınız çok olmaz.
Sera Rafy I yı ana yem yapıp Tetea gamarus u ek yem yapabilirsiniz. Kaplumbağa başına günde iki öğün ve toplamı kafa hacmi olacak şekilde verebilirsiniz. 2/3 ana yem 1/3 ek yem vermeniz uygun seçenektir.
UVB lamba fiyatları 85-90 tl civarındadır. D vitamini sentezi için faydalıdır. Yani güneşin simüle edildiğini düşünün. Bu işe yarar. Kabuk ve kemik gelişimi için çok faydalıdır.
Sterilizer denen UVC olanlar. Temas edilmemesi gereken bir ürün. Bu tüm yararlı ve zararlı bakterileri öldüren bir filtrasyon biçimidir. Bizim sistemlerimizde bulunması gereksiz ve su düzeni için iyi olmayan bir yöntem.

Bu arada ana yem için Raffy I yazmışım. Onu Raffy P olandan seçmelisiniz. Yada ana yemi Tera reptomin alın.

anlıyorum arkadaşlar, bu arada kuru alanı cd kabından yaptım, üstünde de bu buzdolaplarında akydırma olmaması için koyulan plastik aparatı biraz değiştirerek koydum, pratik bir çözüm oldu, daha demin 2si birlikte güneşleniyorlardı hatta :) alacağım filtrede değişiklik yaptım, daha küçük birşey işimi görür mantığıyla bunu alacağım:
mailto:/product_info.php?products_id=313539

yem olarak ise tetra reptomin'i ana yem, tetra gammarus'u da ek yem olarak kullanmayı uygun gördüm, reptomini sabah-akşam, gammarusu ise öğlenleri vereceğim.

ama araştırdıkça aklıma daha fazla soru takılmaya başladı, mesela sudaki amonyak, klor, oksijen gibi kimyasal ürünlerin seviyesini nasıl tutmalıyım, ayrıca filtremin 3 tane sepeti var, yani sanırım seramik&elyaf ve karbon almam lazım, doğru mudur? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, acemi bir kaplumbağa sever var burda :) saygılar...

Filtrenin en alt sepete seramik koyun, üzerine elyaf koyun. Bir üst sepete süngeri ve üzerine zeoliti ve üzerine ince bir katman elyaf koyun. En üst sepete karbon ve üzerine elyaf koyun. Karbon filtrenizde bir ay kalsın. Çıkarınca yerine substrat koyabilirsiniz.

yahu dostlar bizim miniklerin kabuklarında beyaz lekeler var, kabuk değişimimi yoksa mantar mı çözemedim bir yardım edin...

mailto:/n130jq.jpg

sanırım gereksiz mesaj yapmak olacak fakat endişeliyim arkadaşlar, anlayın lütfen, bu beyaz lekeler bir sorun mudur?

Kabukları kalkmış gibi görünüyor, fotoğrafta alt taraftaki kapluş için özellikle beyaz yerde yumuşama, koku oluşumu yoksa endişe etmeyin. Vitamin, kalsiyum takviyesi ve güneş ışığı ile soyulan kısımlar zamanla dökülür.

ya kontrol ettim ama yumuşama var arkadaşlar, çok olmasada böyle taş gibi değil kabuğu, nasıl bir yol izlemem lazım?

Bana mantar gibi görünmedi ama bilemiyorum diğer arkadaşlar ne der. İmkanınız varsa bir veterinere kontrole götürürseniz daha uygun olur tabii.

veterinere götürsem bile param yeter mi bilmiyorum açıkcası, önümüzdeki hafta çarşamba elime para geçecek, ilk olarak güzel bir ortam ve ısıtıcı-filtre gibi şeyleri almak istiyorum, uv lamba-yem falanda işin içine girince param kalmıyor, çarşambaya kadar bu şekilde, çarşambadan sonrada yeni ortamlarında 1hafta kadar kalsınlar bakalım, eğerki durumları aynı kalırsa veya bir kötüleşme olursa veterinere götürürüm.

Biraz devit 3 takviyesi yapabilirsiniz. Kabuk ve kemik gelişimi için Güneş ve UVB lamba eksiği olursa D vitamini sentezi için destek olarak verilebilir. Doz önemlidir. Haftada bir kez verilmeli. Ancak kabuk yumuşaması yaşadığımda veteriner bana bir süre iki günde bir önermişti. Bu doz fazla da gelebilir riske girmem derseniz 3 günde bir iki hafta boyunca verebilirsiniz. Buda oral yoldan yem ile verilmeli.
Gene veteriner tavsiyesi ile kabuğa da sürüp kuru alanda 10-15 dk bekletiyordum. Tabi sonrasında kabuğu kuruluyordum. Bu ek yöntemin faydasız olduğuna inananda çoktur.
Ayrıca haftada bir kez yem ile beraber vitamin veriyormusunuz?
Ayrıca gene kalsiyum desteği önemli. Mürekkep balığı kemiği vermenizi öneriyorum. Buda kemik ve kabuk için faydalı olacaktır.

Ama neticede veterinerin direk muayenesi ve teşhisi bizimkilerden daha geçerlidir.

AEK' Alıntı:
Biraz devit 3 takviyesi yapabilirsiniz. Kabuk ve kemik gelişimi için Güneş ve UVB lamba eksiği olursa D vitamini sentezi için destek olarak verilebilir. Doz önemlidir. Haftada bir kez verilmeli. Ancak kabuk yumuşaması yaşadığımda veteriner bana bir süre iki günde bir önermişti. Bu doz fazla da gelebilir riske girmem derseniz 3 günde bir iki hafta boyunca verebilirsiniz. Buda oral yoldan yem ile verilmeli.
Gene veteriner tavsiyesi ile kabuğa da sürüp kuru alanda 10-15 dk bekletiyordum. Tabi sonrasında kabuğu kuruluyordum. Bu ek yöntemin faydasız olduğuna inananda çoktur.
Ayrıca haftada bir kez yem ile beraber vitamin veriyormusunuz?
Ayrıca gene kalsiyum desteği önemli. Mürekkep balığı kemiği vermenizi öneriyorum. Buda kemik ve kabuk için faydalı olacaktır.

Ama neticede veterinerin direk muayenesi ve teşhisi bizimkilerden daha geçerlidir.

hocam hazır yem sadece 1-2 kullandım sonra bıraktım çünkü poşet içindeydi ve pek kaliteli gözükmüyorlardı bende doğal yemlere döndüm, şu ana kadar çiğ kırmızı et ve göbek verdim ama çiğ eti bırakıp haşlanmış tavuk etine döndüm, göbeği ise ilk günler yiyorlardı fakat artık yemiyorlar. devit 3ü alıp kullanacağım ama mürekkep balığı kemiği şu anlık mümkün değil, kalsiyum için yumurta haşlayıp ak ını versem olur değil mi?

Yumurta beyazı protein desteği içindir. Kalsiyum için yumurta kabuğunu kullananlar var. Kabuğu ufak parçalar halinde yedirenlerde oluyor ama çok ufak toz haline yakın olmalı.

Ancak tavuk yedirerek beslenmesi bence uygun değil. O şekilde aşırı protein vermiş oluyorsunuz. Hazır yemlerde verilmeli. Tabi poşettekiler hiç iyi değil. Göbek yerine de kıvırcığı tercih etmenizi tavsiye ederim. Salatalığın çekirdeksiz yerlerini de verebilirsiniz.

Devit 3 faydalı olacaktır bence.

3 gün bilemedin 4 gün daha bu şekilde idare etsinler, ondan sonra zaten tetra fauna reptomin, sera gammarus ve sera mineral yemleri, mürekkep balığı kemiği ve uv floresanları geliyor, tavuk etinde kalsiyumda varmış, en azından eksikliğini görmezler, dediğim gibi 3-4 gün de büyük zararlar oluşturacak bir diyet programı değildir heralde bu?

3-4 günde bir şey olmaz. Öğünü birazda az verirseniz iyi olur. Böylece daha acıkırlar ve yemleri hemen kabul ederler.
Gelecek ürünler çok iyi olmuş bu arada. Zaten devit de vereceksiniz. Toparlar yakında.

Geri