Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elime bir miktar para geçti ne alabilirim ?

KillerPrince

SKF Delisi 5. Seviye
Selam arkadaşlar elime 100tl para geçti akvaryuma harcamayı düşünüyorum neler alabilirim önerilerinizi bekliyorum.

Cvp: Elime bir miktar para geçti ne alabilirim ?

akvaryumun büyük değilse 35 TL daha ekleyip 100x45x45 ebadında akvaryum alabilirsin :)

Akvaryumumu yeni almıştım :) ölçüleri 70x26x30 sanırım böyleydi

Kaplumbağalar için önemli ürünleri al bence :) Tabi yoksa .
Uv Lambası
Güzel kaliteli bir ısıtıcı
Dış ünite filtre
Kuru alan v.s :)

uvb lamba 60 tl
dış filtre 130 tl ye uygunu oda
akvaryumun ideal boyda şuanda dursun sera nın vitamin ve yemlerinden al derim

Dolphin C-500 dış filtre al 90TL, ömür boyu kullan :)

Ömür boyu derken ? ilerde akvaryumu değiştireceğim 400 litre alacağım bu dış filtre maximum 150 litrelik akvaryumlar içinmiş? birde ben 4 kapluş besleyeceğim şuanda 1 tane var yeni aldığım akvaryumda 4 kapluş kaç sene idare edebilir akvaryum hacmi 64 litre.

Ben şu anki akvaryumun için söylemiştim zaten.

Valla 4 kaplumbağa 64 litre ancak 1 sene idare eder, daha sonra dış filtre alsan bile temizliği zorlaşacak ve kaplumbağaların büyümesi yavaşlayacaktır. Sürüngenler kendilerini yaşam alanlarının genişliğine göre büyütürler.

Şu anda 40 litrede 2 kaplumbağa bakıyorum ve vicdanım rahat değil yaza alacaktım akvaryum ama sanırım daha erken alacağım.

Şimdi yeni akvaryum alsam eskisini ne yapacağım ? çok az kullandım 1 ay anca olmuştur 400 litre akvaryumu cama cam camcı kaça yapar acaba bir fiyat tahmin edebilirmisiniz ucuzsa ömürlük alayım diyorum.

Başka kaplumbağa almazsanız 2 sene en azından kullanırsınız? Acele etmenize gerek yok bence.

1 tane kesin alacağım çünkü farklı tür Çin Çizgili kaplumbağası 4cm olacak kırmızı yanakta 4cm 2 tanede istediğim türler satıcıya gelirse alacağım 4 tane kapluşun 1 sene idare etme şanşı yokmu ? her kapluşa 15 litre düşücek.

1 sene ancak idare eder :)

1 sene sonra zaten alacağım 400 litre ama bu 1 sene içerisinde büyümeme durumu olurmu diye düşünüyorum açıkçası ?

Bence öncelikle ihtiyaçlarını belirle, memnun olmadığın ekipmanın var ise onları değiştir. Ne bileyim yemlerinin kalitesini veya çeşitliliğini arttırabilirsin.

1 sene idare eder sıkıntı olmaz sonrasında çaresine bakarsınız.

4 kaplumbağa biraz fazla değil mi?
Bence 100 lirayı cepe at üstüne 400 litre akvaryum için para biriktir.

güle güle kullan akvaryumunu geliştirebilir,geliştirmeye gerek yoksa akvaryumunu bütütebilirsin.Önerim camcıda akvaryum yaptırman.

camcıda yaptırınca cok uygun fiyata geliyor. Geçen gün sordum 60-60 kare 30cm yükseklik için 25 tl istediler 4mm. Gayet uygun geldi bana

10 mm camdan akvaryumu (150x60x50h) 250 TLye yaptırdım ben bilginiz olsun

Bence yem ve filtreye harcamalsın en önemlisi bu.

Geri