Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

elini titretme

dosbağa

Yeni Üye
kaplumbağam akvaryumdaki parlak cam taşa ellerini titretiyor bunun nedeni ne

Merhaba gözlerini kapatipmi yapiyor ayaklarinida gerdirdimi ? Benimkide dün bir diyerine yapti aynisini bende soracaktim hatta video yaptim yükleyebilirsem bugün cok daha güzel olucak

Benimkide bana yapmisti. Ben ilk iki elimi titrettim zonra o da anladi herhalde bana yapti.ya bise baskinlik kurmaya calisiyolardir ya da baska bisey.

Bunu iki sebeple yaparlar. Biri çiftleşme döneminde dişi ve erkekler birbirlerine kur yapmak için yaparlar. Diğeride hiyerarşik düzen belirlemede yaparlar. Bunu daha küçükten yapmalarının sebebi budur. Baskınlık durumunun belirlenmesi.

Parlak camda yansımasını gördüğü için yapıyor. Daha önce bu sebeple akvaryum camında kendini görenin yaptığınıda duymuştum.

Cvp: elini titretme

Bence de kendi yansımasını başka kaplumbağa sanıp üzerinde baskınlık kurmak istiyodur. Baskın olmak isteyen kaplumbağa alan hakimiyeti oluşturup bu alana diğerlerini yaklaştırmamak böylece hakimiyet alanındaki besinlere sadece kendisi sahip olmak ister ve bu şekilde ön ayaklarını titreterek rakiplerine uyarı niteliğinde gözdağı vermeye çalışır. Bu uyarılar işe yaramadığı zaman diğer kaplumbağalara saldırıp ısırabilir.

Akvaryumunda birden fazla kaplumbağa bakıyosanız ve 2 yaşından büyüklerse yem vereceğiniz zaman ilk önce baskın olan kaplumbağaya verin, mümkünse diğerlerinin yem yediğini görmesin aksi takdirde bi süre sonra akvaryumda huzur kalmaz sürekli rekabet kavgası yaşanır ve kaplumbağalarınızı ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Bazı dişi kaplumbağalar o kadar baskın oluyorki diğerleri için yaşam çekilmez hale geliyor. Böyle durumlarda ayırmaktan başka çare kalmıyor. Bu yüzden beslemeyi hiyerarşik düzene göre yapmak çok önemli

arkadaşlar bende bir şey sormak istiyorum, benim kaplumbağalarım hiç böle birşey yapmıyorlar 6 buçuk ve 6 cm'ler bildiğim kadarıyla iki yıl ölüm kabında bakılmışlar bu yüzden daha yaşlılar aslında 2-3 yaşlarındalar zaten bana geleli beri 3 cm boy attılar.. hiç böle bir şey yaptıklarını görmedim.. birbirlerine karşılıklı geliyorlar 5-6 bazen 10 saniye birbirlerine bakıyorlar yarım cm mesafeden kitleniyorlar adeta, sonra biri yada diğeri ayrılıyor su yüzüne doğru diğeri arkasından bakakalıyor? anlam veremedim bir türlü?

Bu arada 4 aydır bendeler ;)

Kaplumbağaların hepsi aynı karakterde değildir. Bazıları uysal ve sakinken bazıları baskın, agresif ve saldırgan olabiliyor. El titretme hareketini yapmamaları bence daha iyi, demekki birbirlerine üstünlük kurmak girmek istemiyorlar ve hallerinden memnunlar. Birbileriyle uzlaşabilen uysal kaplumbağalara sahip olduğun için şanslısın. Bazı akvaryumlarda işler her zaman böyle yolunda gitmiyor ve kaplumbağalarını ayırmak zorunda kalanlar da oluyor

Aynı konu, birbirlerine baskınlık kurma durumu mevcut. Durum aralarında sorunsuz şekilde devam edecektir. Siz birbirlerine karşı davranışlarını genel olarak gözlemleyin.

Hayvanların boy atması çok güzel. Umarım ara vermeden gelişim devam eder ve farkı kaparlar. Sistem ısı değerleri ve su hacmi iyiyse kaliteli beslenme ile sorunsuz büyürler.

Law ın kasdettiği daha doğru oldu. Bu sadece baskınlık anlamı değil hiyerarşik düzen yada aralarındaki bir iletişim olarak algılanabilir.

benimkiler birbirlerine bakarak el titretiyolar ilk zamanlar korktum bu kötü biseymi diye sonra öğrendim iyiy bir durummuş artık el titretmiyorlar sanırım birbirlerini tanıdılar :D

Aralarında anlaşmışlar demekki Fatih :)

saolun o taşı alayım en iyisi ısırmaya çalışıyor taşı :D

Taktımı takarlar :) gerçi bıkacaktır ama mat doğal bir taş demekki daha iyi olur. Benimkiler birbirlerine el titrettikleri için cam kayalara bulaşmıyor.

Geri