Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

En Uygun Ölçü

gazoz

Bordo Bereli
Biliyorsunuz yeni bir akvaryum için para biriktiriyorum,eee her şey baba parasıyla olmuyor :)
Param gitmişken en uygun ölçülerde yaptırmak istiyorum kafamda bir kaç,hatta baya çok ölçü var kaplumbağam için hangisi en güzeli,en doğrusu seçemedim, yardım istiyorum ^^
60*40*25
70*26*34
50*24*35
65*28*28
60*24*31
70*26*33
Hangisi en uygunu sizce?Para durumunu da göz ardı etmemek lazım. Bir de ben matematikten hiç anlamam :p Kaç litre geliyorlar net bilmiyorum,hepsi yaklaşık 40-60lt arası netlerini yazarsanız soru işaretim kalmaz :)

Lütfen diğer konularımı dağıttığınız gibi bunu da dağıtmayın arkadaşcıklarım (seslendiğim kişiler kendilerini biliyorlar) :)

Selamlar,saygılar teşekkürler ^^

Cvp: En uygun ölçü

60*40*25 yüksekliği 30 cm civarına çekilebilirse benim tercihim bu olurdu. verdiğiniz ölçülerle 60 litreye denk geliyor.

Seçeceğiniz akvaryum genişlik ve yükseklik bakımından önemli.
Kaplumbağlar hem enine hem de boyuna kullanıyorlar akvaryumu.
Eni çok dar olan ve sığ olan bir akvaryum tercih etmemelisiniz.

Yani 60*40*30 boyutu olması gereken boyut.Teşekkürler,elimden geldiğince geniş seçmeye çalışıyorum,rakamlarla da aram iyi değil,dar mı geniş mi çok anlamıyorum :)

60 uzunluğu 40 genişliği 30 de yüksekliği
O tip yazımları yukarıda dediğim şekilde okuyorsunuz :)

Teşekkürler ^^ Her zaman bana yardımcı oluyorsunuz,minnettarım :)

4mm cam bu akvaryum için uygun mudur sizce?

Arzu Hanım' ın verdiği ölçülere katılıyorum. Hatta dibe sereceğiniz kum vs. ve yukarıda bırakacağınız boşluğu düşünürseniz bence yüksekliği de 40 yapsanız çok iyi olur. Yani 60x40x40h gayet ideal olur.

amir.mennan' Alıntı:
70x26x33 Yap Bence

İdeal bir kaplumbağa akvaryumu ölçüsünden çok uzak.
26 cm eni olan bir akvaryumda kabuk boyu 10 cm i geçmiş bir kaplumbağanın hareketleri kısıtlanacaktır.

Bana göre 50 litre ve üzeri akvaryumlarda cam kalınlığı 4 mm den fazla olmalı.

4mm o akvaryuma yeterli. 5mm olursa daha iyi tabi :)

Bakayım para durumuma göre 5mm de yaptırabilirim ^^ Arzu hanımın dediği ölçü çok mantıklı,hem dibe kum vs. düşünmüyorum ben,temizliği çok zor oluyor :)

Geri