Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Erkekler dahamı çabuk büyüyor

antifbyigit

Bordo Bereli
Arkadaşlar 2 tane kabuşum var ikisini de farklı yerlerden aldım ama ilk defa boylarını ölçeyim dedim erkek kapluşum daha küçüktü şimdi yarım cm daha uzun ve iri erkekler daha mı çabuk uzuyorlar yoksa dişi hasta mı ama dişide de kabuk ve deri değişimi var erkek kuru alana bile korkusundan zar zor çıkıyor.

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik

2 şekilde erkeğin alt deseni daha yaygın ve şekilli dişinin daha az bir de dişinin kabuk deseni de erkeğe göre daha farklı bir de alırken petshopa sordum :D

Peki, hayallerinizi yıkmak gibi olacak ama kaplumbağaların cinsiyeti 10 cm olana kadar anlaşılamaz.
10 cm den sonra tırnaklarından ve kloakına bakılarak anlaşılabilir.Yani şu anda ki cinsiyet belirlemeniz doğru değil.

Peki neden diğeri daha büyük o diğerine göre daha küçüktü hormon patlamasımı yaşadı :D

Kaplumbağaya göre değişir,bakıma göre değişir

Aynı şekilde bakıyorum ama o büyük kapluğumağa hep daha hareketliydi acaba hareketli olduğu için kasları mı gelişti ondan mı böyle :D

Dişi dediğiniz kapluş hasta olabilir, verdiğiniz yemleri diğeri yiyor olabilir, hiçbir problem olmayadabilir.

Hayır ben tırağımın arasına koyup verdiğim için eşit veriyorum.Ama kabuğu çok yumuşamış.

Isıtan normal bir ampul var ve ısıtıyo dün daha sertti bugün ikiside yumuşamış.

Geri