Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eskişehir'deki Kaplumbağaların Ahvali

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
mailto:/a/img832/7458/120920125075.jpg

Pakize'den uzak olduğumdan, kaplumbağalara özlem duyuyordum. Pet shopları gezip kaplumbağaların halini kontrol etmeye karar verdim.
Gördüklerim beni çok ama çok üzdü. Eskişehir, sokak hayvanları konusunda benim yaşadığım yerden çok daha duyarlı fakat pet shopların halini hiç beğenmedim.
Hasta kaplumbağalar için içim acıdı.
En acı olanı da 1 lira boyutundaki minikler gözleri kapalı, acı çekerken pet shoptaki 'insan'ın ''nasıl olsa satılıyorlar, ısıtıcıya gerek yok'' demesiydi.
Keşke dedim, Türkiye'nin iklimi uygun olsa da tüm kaplumbağaları derelere salsam, azat etsem. Keşke...

Bakımı uygun olmayan pet shoplar konusunda ne yapabileceğimi araştıracağım...

Cvp: Eskişehir'deki Kaplumbağaların Ahvali

sürüngen bilgileri birazcık yayılsa koyucaklar sıtıcıda lambada filtrede.

onlar bu dunyada hayvanlara işkence çektırıorlar ama obur dunyada her bırı ıcın canları çok yakılacak ablacım

sen üzme canını

Belkız eskişehir pet shopları kim ne derse desin rezalet halde.Sadece kaplumbağalar değil kediler ve köpeklerde o halde.
Genelde öğrenciler yaşadığı için ve evcil hayvan edindikleri için arz talep olduğu için hayvan satışı çok ama çok fazla.
Resmen toptan kedi köpek yavrusu alıp satan shoplar mevcut.
Hemen her gittiğimde çarşıda bir pasaj gibi bir yer var alt katı hep hayvan dükkanı dolu oraya uğrarım.Ama durumu iyi olan çok az yer var.
Bu konuda haklısın yani.

Sürüngen bilgisi olanlar da masraf yapmamak için ekipman kullanmazlar. Bu konuda kanunlar biraz daha derlenip toparlanmalı.

Diğer kedi köpek gibi evcil hayvanların teşhirleri ve bulundukları ortamlar yeni yönetmeliklerle düzeltiliyor. İstanbul' da pet shoplar yeni yönetmeliğe göre raflarını vs düzenlemeye başladılar. Tabi bir çoğuda hala konuya el atmadı. Sürüngen ve kemirken ortamlarıda iyileştirme yönünde ama kaplumbağalar konusunda henüz bir düzeltme olmadı. Konuya hassas yaklaşan yerler kaplumbağaları iyi ortamlarda teşhir ediyor ama bir çoğu malesef hala bu durumda. Ayrıca denetlemeler konusunda eksikler var. Ancak bu konularda da tepkiler ve bilinçli insanların bakışını dikkate alıp iyileştirmeler yapacaklarını düşünüyorum.

sürüngen bilgisi olan akvaryumunu alır pladryum munu kurar filtresini takar ısıtıcısını çalıştırıır lambasını takar sonrada kaplumbağa alır sonrada satışa çıkarır :)

ata12, inan hasta olanlarin halini gordukten sonra daha cok uzuldum. Onlari alip, iyilestirip tedavilerini ustlenmeyi dusundum ama sahiplendiremezsem diye bir korku var.
Zencefil, seninle ayni fikirdeyim. Fakat bu durum sadece esnaf sarayina has degil, esparkta, hatta dershaneler sokagindaki bir pet shopta(!) vaziyet ayni. Kedi, kopek konusunda da cok haklisin. Kocaman kopekler Kucucuk kafeslerde! Beta baliklari coktan yuzmekten vazgecmis bir sekilde kadehlerde!
Insanoglunun hayvan ticareti yapma sevdasi bitmeyecek.Emre abi, keske senin kadar umutlu olsam. Goz onunde olan pet shoplar her zaman daha iyi. Ucra kosedekiler daha cok denetlenmeli. Bize kadar degil belki ama, umarim cocuklarimiz hayvanlarin deger gordugu bir dunyaya gelir

Umutsuz olma Belkız. İsteselerde istemeselerde iyice düzeltecekler. Geliştirilen yasaları hep hayvan sevgisinden mi yapıyorlar. Genel olarak gelişmiş ülkelerin bu konulardaki talepleri ve örnek kararları izleniyor. Bunları uygulamak zorundalar yada zorundayız.

Tabiki zaman gerekiyor. En önemlisi düzelmesi gerekenlere vicdan gerekiyor.

adam insanlığı unutmuş. Bizim buralardada var malesef. Gördükçe içim yanıyor. Bazen düşünüyorum hepsini alsamda kurtulsalar. ama ben aldıkça yerine yenileri gelecek ve gelecek. Bu ticaretler durdurulamıyor malesef :(

Geri