Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Etçillik ,Otçulluk

furkansankapan

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar ben geçenlerde yem aldım bitki ağırlıklı bir yem kaplubağama kafasını çevirdi yemedi ama karidesi atınca attığım gibi kapıyor sizce kaplumbağam etçil mi ?

Edit alcatraz:Lütfen Türçemize önem verelim.

Kaplumbağalar hem etçil hem otçul canlılardır ama genç kaplumbağalar et içerikli yemlere daha düşkündür erişkin kaplumbağalar ise daha ot ağırlıklı beslenmelidir

gokay553'e katılıyorum. Ama zaten kurutulmuş karides ve kurutulmuş gammerus kaplumbagaların en bayılarak ve zevkle yedikleri şeylerdir. Çünkü kaplumbagalar için bence en faydalı şeyler bu ikisi.
Benim yemim Prodac(yanlış yazmış olabilirim) marka kaplumbaga yemi. Kuru karides ve kuru gammerus içeriyor.
benim yemim hakkında bilgiler:
Kuru karides ve kuru gammerus içerir,
ham proteinler:%46,2
ham yaglar %1-10
ham lif %6,2
ham kül %24,0
nemlilik %12,0

Evet küçük kapluşlar etçil oluyorlar. Yaşları ilerledikçe de bitkisel ağırlıklı beslenmeye başlıyorlar. Kapluşlarınıza ana yem olarak sera raffy p öneririm. Bende raffy p kullanıyorum çok memnun yaramazlarım. Ek yem olarak da sanyu turtle stick ve karides kurdu kullanıyorum. Birkaç gün önce de raffy vital(bitkisel yem) ısmarladım oda ek yem olacak.

furkansankapan' Alıntı:
Arkadaşlar ben geçenlerde yem aldım bitki ağırlıklı bir yem kaplumağa kaasını çevirdi yemedi ama karidesi atınca attığım gibi kapıo sizce kaplumbağam etçil mi ?

Serra Raffy Vital mi acaba? Vitali çok severler genelde... Suyuna atmadan direk vermeyi deneyin...

Kaplumanyak' Alıntı:
furkansankapan' Alıntı:
Arkadaşlar ben geçenlerde yem aldım bitki ağırlıklı bir yem kaplumağa kaasını çevirdi yemedi ama karidesi atınca attığım gibi kapıo sizce kaplumbağam etçil mi ?

Serra Raffy Vital mi acaba? Vitali çok severler genelde... Suyuna atmadan direk vermeyi deneyin...
Hayır tetra markası

furkansankapan' Alıntı:
Kaplumanyak' Alıntı:
furkansankapan' Alıntı:

Hayır tetra markası

Kaplumbağan küçükse et türü besinleri daha çok sever. Büyüdükçe bitkisele sarıyorlar :) Ama bir hafta ana besin olarak karides ver. Daha sonra yemden at, iştahla yiyecektir. Benim kaplumbağamda işe yaradı.

Geri