Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı cins

Sprite

Gümüş 1 Üye
Merhaba arkadaşlar bugün gezerken her zaman alışveriş yaptığım akvaryumcuda kaplumbağa kalmadığını farkettim sorduğumda bu dönemde olmaz dedi bende farklı cins getirme şansın var mı dediğimde her seferinde 25-30 tane kadar karışık sarı yanaklı mississipi ve kendini kuma gömen bir kaplumbağa cinsinden bahsetti ama ayırabilir misin diye sorduğumda 10 güne bir uğra alırsın dedi yani 25-30 kadar farklı cins getirecekmiş ama tarih belli değil ben antrenmanlarımdan dolayı neredeyse her gün uğrarım geldiğinde haber veririm alacak olanlar varsa konya ve civarı iyi günler

Kuma gömenler yumuşak kabuktur. O hayvan alınmaz. Erişkinde 60-70 cm olan boyu için devasa akvaryum gerekir. Ama map türü yani bunlardan biri olan mississipi yada sarı yanak olabilir. Map türleri çizgili kadar büyür.

Sarı çizgili zaten getiriceğim dedi yani geç kalmazsam alabiliriim inşallah missisippi ve map turtle da geliyormuş inşallah alabilirim sarı yanak :)

Mississipi zaten bir map türü. Bizdeki slider ortak grubu gibi map bu familyanın adı.

Ancak bunlar ayrı sistemlerde bakılmalı.

Ben şey düşünmüştüm bir kırmızı yanaklı ve bir sarı yanaklıyı beraber bakmayı düşünüyordum ama ? :/

Cvp: Farklı cins

Sari yanakli slider alt familyasindan fakat mississipi map alt familyasindan yani mapler ve sliderlar birlikte bakilmaz diyor emre abi
Neden yanliz emre abi onu merak ettim ben isi degerleri falan mi ?

Arkadaşlar farklı cins isteyenler var ise belki konya civarından haber verdiğimde gelip alabilir yada ne bileyim çok idteyenler konyaya gelebilir geldiğinde kargoyla göndermek isterdim ama pek sağlıklı gibime gelmiyor :/

Cvp: Farklı cins

Alisarp' Alıntı:
Sari yanakli slider alt familyasindan fakat mississipi map alt familyasindan yani mapler ve sliderlar birlikte bakilmaz diyor emre abi
Neden yanliz emre abi onu merak ettim ben isi degerleri falan mi ?

Bende çizgili ile res anlaşamadı.
Hem anlaşamayacakları için hemde ısı ve genel habitat koşulları farklı olduğu için. Map uysal bir hayvan ama slider öyle değil. Kesinlikle anlaşamazlar. Map için kuru alana bolca yeşillik koymalı, slider net ışık almalı. Map türünde uygun akıntı sorun değil hatta iyi olur. Slider göl yani durgun su kaplumbağası. Tabi map çizgiliye göre slidere çok daha yakın bir habitata sahip. Çizgilinin ısı en az 2-3 derece düşük. Ama kavga kavga genelde kaçınılmaz. Bunu yapanda slider türü.

Geri