Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı ilaçların aynı anda Kullanılması doğrumu ?

ukhalsey

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar.

200 litre su alan içinde 6 adet kapluş bulunan akvaryumum var.
Günde 6-7 saat güneş almaktalar. Doğal olarakta koku ve yosun problemim hiç eksik olmuyor.
Bunun yanında 4 tanesinde mantar problemi başladı. Mağlesef her biri diğerinin mantarlı bölgesini ısırıyor. Hayvanları ilaçla temizlememe rağman akvaryumdaki mantar olayı çözülmüyor.

Boş akvaryumda batikon ile silkülasyon yaptırıp temizlik sağlamaya çalışıcam.

Sera' nın aquatan , ectopur ve algovec ilaçlarını aldım. Bunun yanı sıra mavi damlada var tabiki.

Bütün bu ilaçların aynı anda kullanımı zararlımıdır? Yol gösterirseniz sevinirim.
Hayvanları kurtaralım derken mahvetmeyelim .

Cvp: Farklı ilaçların aynı anda Kullanılması doğrumu ?

İlaçlar birbirlerinin etkisini azaltabilir ama kaplumbağalara bir şey olacağını zannetmiyorum. Ama siz yine de ne olur ne olmaz 1'er gün arayla damlatın bence.

Koku problemi iyi bir filtrasyonla halledilebilir.Maalesef ışık görüyorsa akvaryum yosunlaşma çok normal.
Sizi rahatsız etmiyorsa bu yosunlaşma bence ellemeyin.Benim akvaryumda ki kayamın birisi yemyeşil yosun oldu ama akvaryumda koku veya su değerlerinde bir bozulma olmadı.

O yosun için kullandığınız algovec bence kullanmanıza gerek yok.Sonuçta bir kimyasal ve bence çok aşırı bir yosunlaşma yoksa kullanılmamalı.

Mantar ile ilgili olarakta; acaba kaplumbağalar birbiriniz ısırdığı ve yaraladıkları yerleri mantar sanıyor olabilir misiniz?

Su düzenleyici ve ilaçların aynı anda kullanılmasının bir zararı olduğunu zannetmiyorum.

Daha güçlü ve ciddi Mantar rahatsızlıklarında;
Sera Mycopur ve Sera Ectopur kombinasyonu şeklinde kullanmak daha faydalıdır. Sera Mycopur kullanma talimatını uygulayarak Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarına 25 litre akvaryum suyuna 2 çay kaşığı (5 gr) Sera Ectopur ekleyiniz. Sera Ectopur oksijen çözücülüğü sayesinde Sera Mycopur'un etkisini daha çok yükseltecektir.
Böyle yazıyor sera ectopurun açıklamasında. Diğer aquatan ve algovec mantara yönelik değil galiba. Ben de hep beraber kullanılabilir zannediyorum ama ne olur ne olmaz diyorsanız önce mantarı tedavi edin ve temizleyin, sonra algleri temizlersiniz.

Akvaryum daha evvel bahsettiğim gibi 200lt ve şehir suyu kullanıyorum.
Kullandığım dış filtre 1500lt/saat
Yosunlaşma çok ciddi seviyede.Akvaryumdaki camların birleştiği noktalardaki silikonların ustu hemen yeşeriyor. Özellikle dikkat ettiğim nokta temizlik yaptıktan 3gün sonra akvaryum suyunun üstünün yağ tabakasına benzer bir madde oluşuyor.

Mantar olduklarına eminim badikon kullandıktan sonra bebeklerin diilerine sürülen aft ilacından kullanıyorum. Kahve rengi garip bir kabul oluşıyor. Daha evvelde aynı sorun vardı ve bana veteriner bu tedaviyi uygun görmüştü. Tabi su anki ısırmalardan dolayıda yaralar büyümekte. Birtanesinin kabuğuna mantar sıçramıs durumda.

Anlaşılan önce akvaryumu batikon ile dezenfekte edip sonrada mantar tedavisi yapmam gerek.
Aynı zamanda su düzenliyeci kullanmalıyım.
Daha sonrada diğer ilaçları 1-2 gun ara ile kullanmalıyım

Uzun bir yazı oldu ama olayı doğru anlamısmıyım ?
Not : yem olarak ayda bir çiğ et veriyorum

Mantar tehlikeli boyutlara ulaşmadan tedavilerini yapmanız lazım.Kaplumbağaların kuruması bildiğim kadarıyla mantar tedavisinde önemli bir yer tutuyor.Kaplumbağalarınıza dokunurken mutlaka eldiven kullanın.
Birbirlerini ısıran kaplumbağaları en azından tedavi sürecinde ayırın ki daha çok iyileşsinler.
Akvaryum içinde ki her şeyi dezenfekte edin.
Umarım hasarsız bir şekilde bu hastalıktan kurtulursunuz.
Başka yem kullanmıyor musunuz?
Sadece çiğ et sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmaz.

Et parçalarını ayda bir kez her birine bilye büyüklüğünde yediriyorum.
Diğer günlerde çubuk yem kullanıyorum. 6 adet el kadar kablumbağı diğer yemlerle beslemek mağlesef masraflı. suları sürekli 26-27 derece oldugundan ve güneş gördüklerinden çok harekliler ve haliile cok yiyolar. Nadirde olsa yeşillik veriyorum.

Fazla protein sorun yaratır.Bol bol yeşillik verin hem masrafsız hemde daha sağlıklı olur :)

Yeşilliği pek sevmeseler de , evde pek bulunmasa da :)
Denemek lazım.

fazla protein kabuk deformasyonlarına ve tek yönlü beslenmeye neden olur.Yaşını doldurmuş kaplumbağar bitkileri yemeye başlamak zorunda :)
Kaplumbağalkarınızla ilgili gelişmeleri bizimle de paylaşırsınız umarım.

Kapluşlar 7 yaşını doldurdu.

Hafta sonu tüm akvaryumu dezenfekte ediceğim. Daha sonrada mantar tedavisi uygulayacağım.
Sizleri haberdar ederim. Ayrıca kabuğundaki mantar ile ilgilide resimleri paylaşıp sizden bilgi isteyeceğim.

Yardımlarınız için tesekkurler.

umarım en az zararla kurtulursunuz hastalıktan..bir an öncede geçer umarım..
resimlerini bekliyoruz..daha rahat ve düzgün yorum yapmamız için ..

Geri