Selam arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum siteyi ve tebrik ediyorum hepinizi oluşturduğunuz bu güzellikten dolayı. Geçelim kapluşlarıma çocukken 8tane kapluşla başladı bu merak 5ini yuvalandrmştk 3ü malesef bahçede kayboldu şu anda 5tane var 3ü kırmızı yanak 2de Türk kaplumbağası adıyla aldığım benekli yanaklı kahverengi veletler. Ve ölüm kabı dışında gayet plastik kapta beslenebileceklerini düşünüyorum. Yazın 120x60x25 lik bir kapta baktım diğer yaza kaba bazı kara kısımları ekleyip mağaralar falan yapma planım var. Şu anda 50x45x20lik bir kaptalar ısıtıcı olarak tetra ht200 var heralde iyi bi marka bilemiyorum. Isıtıcı lamba 60w bi spot lamba var suyu ölçtüğüm çubuk dereceye göre 39a kadar odağı ısıyor. Filtre olarak kendi yaptgm bi iç filtre var. Kuru alan olarak taşlar var ortam gayet iyi yani ısıtıcının üzerınden tv izlemeye bayılıyolar en çok. Neyse bunların yanına (sehpadalar) yerden onların yüksekliği derin bi kap alıp bi köprü yapıp o kapta sadece yemleme yapmak ve büyük kum midyeleri yetiştirmek istiyorum. Bu diğer kaba ısıtıcı ve filtre koymayı düşünmüyorum. Belki sadece ufak bi filtre. Sorularım şunlar,
Diğer kabın su ısısı tahminen 16derece falan olur o tarafta yemleme yaparken bu ısı sıkıntı yaratırmı hem midyeler hem kapluşlar adına ve haftada 3-4 saat güneşlendiriyorum en bücürde ufak bi kabuk yumuşaması var kuyruğunun orda uvb olarak florasan dışında duylu uvb kullanmak isterim kullanmalımıyım kış boyunca çünkü yazın günde 1saat güneşteler.
Biraz uzun oldu sanırım. Şimdiden teşekkürler.
Diğer kabın su ısısı tahminen 16derece falan olur o tarafta yemleme yaparken bu ısı sıkıntı yaratırmı hem midyeler hem kapluşlar adına ve haftada 3-4 saat güneşlendiriyorum en bücürde ufak bi kabuk yumuşaması var kuyruğunun orda uvb olarak florasan dışında duylu uvb kullanmak isterim kullanmalımıyım kış boyunca çünkü yazın günde 1saat güneşteler.
Biraz uzun oldu sanırım. Şimdiden teşekkürler.