Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı kapta yemleme

Kariz

Bronz 3 Üye
Selam arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum siteyi ve tebrik ediyorum hepinizi oluşturduğunuz bu güzellikten dolayı. Geçelim kapluşlarıma çocukken 8tane kapluşla başladı bu merak 5ini yuvalandrmştk 3ü malesef bahçede kayboldu şu anda 5tane var 3ü kırmızı yanak 2de Türk kaplumbağası adıyla aldığım benekli yanaklı kahverengi veletler. Ve ölüm kabı dışında gayet plastik kapta beslenebileceklerini düşünüyorum. Yazın 120x60x25 lik bir kapta baktım diğer yaza kaba bazı kara kısımları ekleyip mağaralar falan yapma planım var. Şu anda 50x45x20lik bir kaptalar ısıtıcı olarak tetra ht200 var heralde iyi bi marka bilemiyorum. Isıtıcı lamba 60w bi spot lamba var suyu ölçtüğüm çubuk dereceye göre 39a kadar odağı ısıyor. Filtre olarak kendi yaptgm bi iç filtre var. Kuru alan olarak taşlar var ortam gayet iyi yani ısıtıcının üzerınden tv izlemeye bayılıyolar en çok. Neyse bunların yanına (sehpadalar) yerden onların yüksekliği derin bi kap alıp bi köprü yapıp o kapta sadece yemleme yapmak ve büyük kum midyeleri yetiştirmek istiyorum. Bu diğer kaba ısıtıcı ve filtre koymayı düşünmüyorum. Belki sadece ufak bi filtre. Sorularım şunlar,
Diğer kabın su ısısı tahminen 16derece falan olur o tarafta yemleme yaparken bu ısı sıkıntı yaratırmı hem midyeler hem kapluşlar adına ve haftada 3-4 saat güneşlendiriyorum en bücürde ufak bi kabuk yumuşaması var kuyruğunun orda uvb olarak florasan dışında duylu uvb kullanmak isterim kullanmalımıyım kış boyunca çünkü yazın günde 1saat güneşteler.
Biraz uzun oldu sanırım. Şimdiden teşekkürler.

Cvp: Farklı kapta yemleme

Öncelikle hoşgeldiniz :)

Farklı kapta yemleme yaparken aslında en dikkat edilecek konu su sıcaklığının aynı olması.Onun için farklı kapta yemleme yapılacağı zaman akvaryumdan alınan suyun başka bir kaba konularak yemlerin verilmesi öneriliyor.
Kaplumbağalar büyük olsa da sıcaklık değişimlerinden, hava akımlarından çabucak etkilenip hastalanabiliyorlar.
Diğer kap içinde ısıtıcı kullanmanız daha doğru olur.

Midye konusuna gelince; midyeler zaten çok yüksek sıcaklıkta yaşayamıyor.Yani bizim kapluşlar için önerdiğimiz su sıcaklığı midyelere yüksek geliyor.Kaplumbağalar tarafından yenmeyen midyelerde sıcaktan dolayı fazla yaşayamıyor.

Midyelerin bakımı ayrı bir kapta olduğu için biraz zor olabilir.Aç kalmamaları için yeşil su(yosunlu) desteği yapmanız gerekebilir.

Forumda bir çok örneği olan midye avcısı kaplumbağalar mevcut.Buna benim kapluş da dahil.Akvaryuma midye alınca nasıl başarıyor bilmiyorum ama yumuşak yerini yakalayıp bir güzel mideye indiriyor.
Yani bu ikili birbirleri için pek uygun değil.

Eğer imkanınız varsa uv-b lamba edinmelisiniz.Yazın olduğu kadar kışında kaplumbağalarınızın buna ihtiyacı var.
Kabuk yumuşamasını kalsiyumlu yemler, D3 vitamini ve güneşlenme ile halledebilirsiniz.

İyi forumlar :)

Teşekkürler, benimkiler 3-6cm şu anda daha avcı olamadan birlikte beslemek güzel olur. Büyüdüklerinde ayırırım zorunlu olarak. Sizin önerdiğiniz uvb lamba varsa duylu olabilir aslında. Vitamini ışıktan almaları çok iyi olur jel ve losyona sıcak makmıyorum. Birtek şu yeme balık yağı damlatmayı düşünüyorum iyi bi stick yem aldığımda. Devit falan aslında bağışıklığı zayıflatır düşüncesindeyim. Şuan küçükler diye karides v sanyu stick veriyorum.

Cvp: Farklı kapta yemleme

uv-b lamba için isterseniz juenpetmarket.com a bakabilirsiniz.Orada olması lazım.

Kaplumbağalarınızın ve yaşadıkları yerin fotoğraflarını da görmek isteriz :)

Telefondan takip ettiğim için foto upload etmek falan sorun olabilir şu uvbyi de alınca muhakkak yolliycam fotograflarını ama. Teşekkürler site için hemen araştırıyorum:)

Geri