Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı tür aramaktayım

Sprite

Gümüş 1 Üye
Birkaç yıl res besledikten sonra farklı bir cins arayışındayım konyada res den başka hiçbir cins bulamadım malum pek istek olmayınca :) biri bana oturduğu şehirde yada yakınlarından iki üç adet alıp kargo ile gönderme ihtimali var mı tabikide herşeyini ödeyeceğim ve ek ücret de vereceğim( zahmetiniz için) herhangi bir cins olabilir cins önersindede bulunabilr siniz sarı yanaklı da olabilir iyi günler

Cvp: Aramaktayım

Sarı yanaklı olanlar bazen reslerin arasına karışıyor denk gelirse bulabilirsin onun dışında farklı tür bende arıyordum ama bulamadım.

Cvp: Aramaktayım

Hayvan sayısı arttıkça akvaryum su hacmi yani boyutları artar. Şu an sizde kaç res var? Akvaryum ölçüleriniz nedir? Gerçekten sayı artıkça evin her yeri akvaryumla doluyor ve bakım zorluğu artıyor.

Şu anki kaplumbağa sayısı 0:) ve o yüzden arıyorum kesinlikle 3 taneden fazla düşünmüyorum bunun daha büyümesi ve bakımı vs. Var o yüzden max. 3 tane alacağım sarı yanaklı da bulmazsan bizim pet shoptan alacağım:) resi

http://altinakvaryum.com.tr/index.php?goto=diger#
Bir ara bu firmada vardı ama şu an durumu bilmiyorum.
Beslenen reslerin akibeti ne oldu, halen mevcut değiller mi?

Bence sistemi 3-4 hayvan için kursanızda farklı bulamazsanız önce 2 res ile başlayın. Sonra denk gelirse yada veren çıkarsa diğerinden bulabilirsiniz. Böylece onun için boşluk olur. Ben ilk 2 res ile başladım. Daha sonra 6 tane daha geldi ama sonrakilerde hiç res yok.

Bi sorum olacaktı da ilk önce 2 res ile başlayın demişsiniz( büyük ihtimalle öyle yapacağım:). ) ama res lerin agresif olduğunu ve diğer tür kaplumbağalarla yaşamadığını en azından çok kavga ettiğini okudum o yüzden ya res besleyeceğim yada sarı yada işte değişik bir tür bulursam:)

Altınakvaryum.com a daha önce bakmıştım şu an ellerinde sadece kırmızı yanaklı bulunmakta:)

Şimdi detaya ineyim. Res açılımı red eared slider. Yani ana tür slider. Sarı yanak diye geçen tür yellow bellied slider, birde gene sarı yanakta derler bazen cumberland slider var. Bunların tümü slider türünün alt grupları. Yani uzaktan akraba gibi düşünmeli. Rio grande sliderde var ama ondan daha hiç denk gelmedim. Benim konularım arasında slider alt türleri diye başlık var, bakılabilir. Bu tür başka türlerle geçinenez. Ancak alt türlerin kavga ihtimali kendi türü ile aynı riskte hatta benim gözlemim gençken yada ergenken kendi türü ile daha çok diyaloğa girdiği. Örneğin bende çizgili vardı anlaşamadılar ve zaten yaşam koşulları su ısısı ve kuru alan ısısı gibi farklı olduğu için aynı akvaryumda yaşamaları uygun değil. Bunun dışında kendi alt grupları ile yaşar. Benim 10 cm üzerindeki iki resin akvaryumunda bir tane hemen hemen aynı boyda cumberland var. Reslerin ikiside erkek ve sürekli el titretme var ama cumberlandla ilgilenmiyorlar. Bazen oda araya girip el titretiyor ama gerilim hiç yok. Diğer akvaryumdaki daha ufak olanlarda iki yellow belkied, bir cumberland ve bir cumberland-yellow bellied mix var. Bunlarda da hiç sorun yok. İki yellow bellied biraz daha yanyana geziyor. Baskınlıkta ne olur bilemem ama cinsel dürtü kendi alt türü dışında yok. Birkaç yerde alt türler arasında biyolojik duvar olduğunu okumuştum. Bilgiyi okuduğum yeri hatırlamadığım için bunda kesinlik vermek istemem. En azından cinsel anlaşmazlık sadece kendi aralarında oluyor. Buda bir artı. Tabi çiftliklerde mix yani kırma olanlar basıl oluyor bilmiyorum. Belki sadece genetik oynama ile oluyordur. Konu bu şekilde.

Çok saol yordum sizi de akşam akşam

Ha son iki soru daha kırmızı yanaklıların kuru alan derecesi ne kadar olması lazım ?:) ve yarışma var ya ordaki ödüller nedir:) merak ettim:D

mailto:/forum/Konu-6-odullu-en-guzel-kaplumbaga-fotografi-yarismasi-basvurulari-baslamistir.html

Ödüller burada yayınlanmıştı. Başvurular tamamlandı ve yarışma başladı.

Kırmızı yanağın kuru alan ısısı 31-33 derecedir. Su ısısı 26-28 derecedir. Su kuru alan ısı farkı 4-5 derecedir.

Her zaman yardımcı olmaya çalışırız, önemli olan ufaklıklara hepimiz uygun şekilde bakmaya çalışalım.

Çok saol o zmn birdahaki yarışmaya hazırım:)

Çok saol o zmn birdahaki yarışmaya hazırım:)

Geri