Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı tür arayanlar için Çin Yumuşak Kabuklusu

AEK

Bordo Bereli
Merhaba,
Bu gün K9 Avrupa Mecidiyeköy şubesinde yaklaşık 5 cm kabuk boyu olan bir Çin Yumuşak Kabuklu türünden gördüm. 4 adet gelmiş ancak şu an ellerinde 1 adet kalmış. Ben gördüğümde gayet sağlıklı idi.
İlgilenen arkadaşlar için yazmak istedim.

Cvp: Farklı tür arayanlar için Çin Yumuşak Kabuklusu

Yalnız bir forumda gördüm boynu çok uzun ve çenesi bayağı kuvvetli değişik bir tür.Fiyatı ne kadardı acaba?

Fiyatını malesef sormadım. Evet boynu uzun oluyor. Çene büyüdükçe arttığı gibi diğer kaplumbağalara zarar verme olasılığı fazla olduğu için başka türle beslenmez. İlk başta çok derin suda beslenmemeli. Kum kesinlikle olmalı. Kumun altına saklanarak korunma ve avlanma içgüdüsü vardır. Ayrıca bilmenizde fayda var, akvaryumda 50 cm büyüklüğe ulaşabilen bir türdür.
Ben daha önce bu türden almıştım. Ancak kırmızı yanaklılarla uyumlu olmadığı için geri verdim.

bende daha önce bir akvaryumcuda bu kaplumbalardan görmüştüm.bir sürü varlardı ve ertesi gün gittiğimde neredeyse hiç kalmamışlardı. talep çok anlaşılan..ama bana söylenen etle beslndikleri ve saldırgan olduklarıydı. o yüzden ben yine bildiğimden şaşmayıp bir kırmızı yanaklı almıştım:)

benim duyduğuma göre boyları 3 metreye kadar ve kilolarıda 50 kg a kadar çıkıyormuş..

Bu kaplumbağa türü doğada 70 cm kabuk boyuna ulaşabiliyor. Boynu bir o kadar uzayabiliyor. Yani doğadaki boynu dahil olabilcek büyüklüğü 1,5 m üzerinde olamaz.

Protein ağırlıklı beslemek gerekiyor. Gene kuru yemlerden verebilirsiniz. Ancak et vs ile de beslemek takviye açısından iyi.

Pelodiscus sinensisler 30 cm den fazla büyümezler.

Sizin bahsettiğiniz softshell türleri Rafetus alt sınıfına aittir.

Soft shell bakan birinin bilgi ve tecrübe açısından oldukça deneyimli olması gerekir, aksi halde ölümler kaçınılmaz oluyor. Mesela bu forumdan iki kişi böyle bir şeye kalkıştı ancak hiç biri başarılı olamadı. Hemde bilgili diye geçinen kimselerdi bunlar. Bu hayvanlara bakamayacaklarını bile bile almalarına anlam veremiyorum. Bu yüzden kimseye önermiyorum bu türü. Sistem olarak ta zaten daha özel bir sisteme ihtiyaç duyuyorlar.

Kaplumbağa ölümü bana göre bilgi hatta deneyim ile de önlenemeyebilir. Yani veteriner dahi olsa kurtaramayabilir. Ben zamanında aldım. Diğer RES lerim ile erişkin olunca yaşayamayacağını öğrenince geri verdim.
Bunun dışında yumuşak kabuklular için bakım yavru iken daha zor olsa da sonra sıkıntısı yok denecek kadar az diye biliyorum. Önemli olan konular ilk başlarda suyun çok derin olmaması, zeminde gömüleceği kum olması ve kuru alan ısısının daha az olması gibi. Onun dışında büyüdükçe de onu tutmak için ısırığından kaçmak gerekecek.

Geri