Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

farklı tür kaplumbağalar?

emrsr52

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar 1 haftalık bir tatil için istanbula gelmeyi düşünüyorum. Acaba kkırmızı yanak haricinde farklı bir tür kaplumbağa bulabileceğim bir yer var mı?

Cvp: farklı tür kaplumbağalar?

Türlerini inceleme fırsatım yoktu ama 1 ay önce Eminönü de kara kaplumbağası dahil olmak üzere 1 tane de farklı bir su kaplumbağası türü gördüm. Şimdi varmıdır bilemem

teşekkür ederim. Peki çoğu pet shopda var mı yoksa sadece bir tanesinde mi?

Benim gittiğim petshoplarda kırmızı yanaklı bile olmayabiliyor. Ve diğer türler yaygın değil açıkcası ki ben eminönüden başkada görmedim başka tür bir kaplumbağa

Yani sizlerinde yardımıyla bulabilirsem almayı düşünüyorum. Çünkü istanbulu pek bilmiyorum nerde ne var bilmiyorum. :) Umarım bulabilirim

kırmızı yanak bile yok derken ne oluyor ki başka bir tür mü? Yoksa hiç mi kaplumbağa yok?

Tam anlatamamışım.

Kısacası kırmızı yanaklı türü dışında ki kaplumbağalar kolay olmuyor bulması.

Bende bir kere gördüm o da eminönü de.

Eminönün'de umarım bulurum arkadaşlar. Gittiğimde tekrar foruma yazarım yardımcı olursanız sevinirim . Bir de ben istanbuldan alınca Ordu'ya yaklaşık 15 saatlik otobüs yolculuğunda nasıl götürücem ?

Bu biraz tesadüf meselesi. Geçen sene yellow belly ve cumberland aralarda gelmişti. Ancak ben bu sene denk gelmedim.

Eminönünde çizgili ve benekli görenler oldu. Bunlar yerli tür. Üretim dışında doğadan toplanması yasak, çünkü koruma altındalar. Ama nasılsa orada satanlar olmuştu. Hele benekli gibi ciddi tehlikede olanın daha iyi korunması gerekir.
Kırmızı yanaklı kaplumbağa beslemeyen ve bunlara ayrı sistem yapabilecek olanlar için bulunursa alabileceklerini söylerim ama kırmızı yanak ile aynı yerde yaşaması uygun değil. Hem ısı değerleri, hem habitatları farklı. Kaçınılmaz sonda yavruyken olmasa bile gençken kavga edecek olmaları.

AEK' Alıntı:
Bu biraz tesadüf meselesi. Geçen sene yellow belly ve cumberland aralarda gelmişti. Ancak ben bu sene denk gelmedim.

Eminönünde çizgili ve benekli görenler oldu. Bunlar yerli tür. Üretim dışında doğadan toplanması yasak, çünkü koruma altındalar. Ama nasılsa orada satanlar olmuştu. Hele benekli gibi ciddi tehlikede olanın daha iyi korunması gerekir.
Kırmızı yanaklı kaplumbağa beslemeyen ve bunlara ayrı sistem yapabilecek olanlar için bulunursa alabileceklerini söylerim ama kırmızı yanak ile aynı yerde yaşaması uygun değil. Hem ısı değerleri, hem habitatları farklı. Kaçınılmaz sonda yavruyken olmasa bile gençken kavga edecek olmaları.

yellow belly de mi kırmızı yanaklı ile yaşamaz acaba? Benim 6 aylık bir kaplumbağam var daha küçük yani

mailto:/forum/Konu-slider-alt-turleri.html

Bu konuda slider türlerini anlatmıştım. Bunların tümü slider olarak geçer ve red eared, yellow belly gibi alt türlere ayrılır. Birlikte yaşamalarında sıkıntı yok. Hatta bende genç 2 kırmızı yanak, 1 cumberland bir akvaryumda, yavru 2 yellow belly, 1 cumberland, 1 cumberland-yellow belly mix diğer bir akvaryumda beraberce yaşıyorlar. Yavrular büyüyüp diğerlerine yaklaştığında hepsini aynı tankta toplayacağım.

Geri