Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

feci halde yaralandı!

potash

Bronz 1 Üye
Katılım
26 Mar 2011
Mesajlar
107
Dün sabah dehşet veren bir olay yaşadım. Dişi kaplumbağam erkeğin penisini kopartmak istercesine ısırdı. Ayırabilmek için dişiyi tutup çekmeye çalıştım. Bu, hayvanı daha da sinirlendirdi ve azdırdı. Çok korkmuştum, panik içindeydim, deli gibi bağırıyordum. Bırakması için kafasına hafifçe vurmak zorunda kaldım. Erkeğin penisi şiddetli biçimde kanamaya başladı. Bir havluyla kanayan bölgeye basınç yapıp kanamayı durdurdum. Derhal, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürdüm. İlk kontrol yapıldı. Kan oturmuştu, sıyrıklar kesikler oluşmuştu. Rivonol ve izotonik solusyon yazıldı. Şu anda belirli aralıklarla yaralı bölgeye pansuman yapıyorum. Pazartesi muayene için yeniden fakülteye götüreceğim. belki antibiyotik tedavisine başlanacak. Tüm bu olanlar yüzünden kendimi çok suçlu hissediyorum. O görüntüyü kafamdan silemiyorum. Şu anda zaten her zaman son derece uysal olan minik erkek kaplusum sessizce ve müthiş bir sabır ve erdemle iyileşmeye çalışıyor. Hep daha iri, agresif ve saldırgan olan dişi kapluşum ise ürkekleşti, kuru alana çıkmıyor, benden korkar gibi bir hali var, yani normal bir psikolojide olmadığı çok açık. Elbette şu anda ayrı odalarda ayrı akvaryumdalar, sonsuza kadar. Aşırı üzgünüm.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bu arada, dişi daha önce de erkeğin boynunu ve ayağını ısırmaya çalışmıştı ve ben durumu fark edince ikisini ayırıp başka akvaryumlara koymuştum. Sonra böyle yalnız yaşamasınlar, birbirlerine alışşınlar diye yeniden bir araya getirdim. BU ÇOK BÜYÜK BİR HATAYMIŞ!
Bir kaplumbağa diğerine saldırıyorsa bu oyun değildir, hafife alınacak bir şey kesinlikle değildir.
 
Cvp: feci halde yaralandı!

Dişi erkekten daha iri olduğu için bu durum meydana gelmiş. Eğer biri diğerinden daha iriyse bu tarz problemler yaşanıyor maalesef. İkisininde aynı boyda olmasında fayda var. Sizin dişi kapluş erkekten yaşça daha büyük sanırım. Çok geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda iyileşir...
 
Cvp: feci halde yaralandı!

bende çok üzüldüm :( umarım çabucak iyileşir <3
 
Cvp: feci halde yaralandı!

Arkadaşlarım, hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Pazartesi kontrol için yeniden gittim fakülteye.
şu an durumu iyi. Kakasını normal renginde yapmaya başladı; yani, irinli-kanlı dışkı vermiyor artık.
İştahı iyi, hareketleri normal, kuru alanına çıkıp güneşleniyor ve başına gelen acı durumu sanırım unutuyor artık.
Kocaman dişi kapluşum da kuru alanına eskisi gibi çıkıp eskisi gibi iştahla yemeğini yemeğe devam ediyor.
Antibiyotik verilmedi. penisi tekrar kontrol etmediler. Bir deriyle o bölgeyi kapattığı için, orayı zorlamanın hayvana acı verebileceğini, onda stres yaratacağını söylediler. Haklı olabilirler.
Ben ilk günden, yani ilacı alıp kullandığım ilk günden beri düzenli pansumana devam ettim.
1 litre izotonik sodyum klorür serum içine 1 paket rivanol tozu karıştırıp iyice çalkaladım.
Bu karışımdam bir kullanımlık az bir miktarı ayrı bir şişeye aldım ve kaynar su dolu bir kap içine bu şişeyi batırıp ılıyıncaya dek beklettim. (Şişenin asla çatlamaması için özen göstermekte fayda var).
Temiz bir gazlı beze (pamuk veya peçete de olabilir) bu ılık sıvıyı döküp miniğimin poposuna, tam yaralı bölgeye hafifçe bastırarak bir süre tuttum. Sonra yine eczaneden aldığım distile su ile başka bir peçete yardımı ile aynı bölgeyi çok hafifçe sildim (rivanol çok sarı bir şey, suyun rengini bulandırmasın diye tedavi sonrası o kısmı o renkten arındırabilmek için yaptım bunu).
Bunu günde iki kez uyguladım. şu an durumu iyi. Acının şiddeti azaldı. Bunu minik yavrumun hal ve tavırlarından anlayabiliyorum.
Bu ilaçların hepsini herhangi bir eczanede bulabilirsiniz. Hepsi oldukça ucuz ve uygulaması kolay.
ARTIK SONSUZA KADAR AYRI YAŞAYACAKLAR!
ikisine de böyle bir şey hiç olmamış gibi davranıyorum. ikisi de ayrı kalmaktan ötürü mutsuz değil. Tam tersine kendi alanlarında yaşabildikleri için, yemeklerini paylaşmak zorunda kalmadıkları için bence çok daha huzurlular.
Kaplumbağalar tek başlarına yaşabilir. Bir kaplumbağa diğerini istemiyorsa ve diğerinden daha güçlü ise mutlaka zayıf olana saldırma eğilimindedir. Bu durumda TEK ÇÖZÜM onları ayırmak ve ayrı bakmaktır. Bu, onlar hakkında tecrübe ederek öğrendiğim en önemli şey oldu bence.
 
Cvp: feci halde yaralandı!

Geçmiş olsun.
Tecrübenizi burada paylaştığınız için teşekkür ederim.Sizin sayenizde bir kaplumbağa daha almak isteyenler bunu bir kez daha düşüneceklerdir.
 
Geri
Üst