Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fikirlerinize ihtiyacım var

banyoterligi

Bordo Bereli
Selamlar, şimdi çanakkaleye üniversite için geldim. Evdeki akvaryumum 125 litre. Bayramda yanıma akvaryumumu ve kaplumbağalarımı almak istiyordum. Yalnız bunun hem 15 tatili var şubat ayında 1 ay kadar hem de 3 ay boyunca yaz tatili var.

Şimdi kısaca hesap yaparsak çanakkale izmir toplam gidiş dönüş 700 km falan. Aracın 25 kuruş yaktığını farzedersek 150 tl benzin parası harcayağım. Şubat ve yaz aylarında. Bunun yanında her dakika akvaryumu boşaltıp kaldırıp izmire götürüp kurmak + yaz bitince tekrar kurup buraya getirmem gerekicek. Yani yol masrafı hadi arabaya sığmadı geniş araba kirası falan bir gidişim 250 tl civarına gelicek.

Şöyle bir fikir geldi.Babamla da konuştuk. Burada camcılar yapıyor akvaryumu kayıt kuşaklı alimünyumdan köşelere falan.

50*50*50 125 litrelik akvaryum izmirde odamda dursun. Buraya bir tane akvaryum yaptırayım diyorum. En azından 1 ay kışın tatil 3 ay da yazın tatil totalde 4 aylık tatillerde kaplumbağalarımı yanıma alıp geliyim. Akvaryum taşıma olayım olmasın. Taşıma olayını geçin en az 200-250 tl yol parasına gidicek bir de akvarymu taşımak var.

Burada 70*60*60 akvaryum 10 mm cam 140 tl dedi. İzmirde 8 mm cam 125 tl idi.

50*50*50 burada 6 mm cam kayıt kuşak 70 tl izmirde 50 tl

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu kafamdaki örnek. Başka fikirler olursa paylaşırsanız çok sevinirim iyi günler

Cvp: Fikirlerinize ihtiyacım var

Bencede ikinci akvaryumu kurman daha mantıklı. Zaten bir senelik yol ile akvaryumu amorti edersin. İlerde dönerkende ikinci bir akvaryumun olur ve ufaklıkları ayırman gerekirse ki zorunlu olmasanda ayırıp kendi sistemlerini ayarlayabilirsin.
70*60*60 çok güzel bir ölçü. Bence deneyebilirsin. Yada 70*60*50 de olabilir.

Şimdi mantıklı olarak bakarsak zaten 1 sene içinde 3-4 defa gittiğimdeki yol paraları akvaryumu katlıyo. Yolda kırılma riski, oturan akvaryumu baştan kurma olayları falan da var.

Ha 15 tatili hallederim, desem 3 ay yaz geliyor.

Zaten şu sıra eheim 2217 alıcaktım bu ölçülere tam olucak. Tek akvaryum alıcam. Ha tabi birde mobilya masa birşeyler ayarlamam lazım 70 uzunluğu 60 genişliği vs.

Atman 50w ve evdeki 100 w ıstıcımı satıp ehiem 200 alabilirim veya 150 w kullanırım. Başka önerileride bekliyorum ama mesela kaplumbagalar 10-15 cm oldugunda 2 adet 125 litrelik izmirde odamdaki akvaryumda 3 ay kalırlar dimi? Problem olmaz herhalde?

Bence iyi düşünmüşün. Hatta bunu 50*50*50 yapma. Yukarıda verdiğin ölçü daha iyi. İlerde bu büyük akvaryuma res, diğerine çizgiliyi koyabilirsin.
Bu hayvanları okul bitene kadar aynı akvaryumda sorun çıkmazsa götürüp getirerek yaşatırsın.

Yok evdeki 50*50*50 olarak kalıcak. Tatillerde vs o akvaryumda 2 si yaşıcaklar.

Buraya yaptırırsam 70*60*60 veya 50 yaptırıyım bu 50 veya 60 bahsettiğin yükseklik değilmi? Ama tam kapasitede kullanamıcam turtle bank vs ile idare ederim o yüzden akvaryuma da çıkıntı yaptırmak istemiyorum, Sizce ne yapıyım

50 yükseklik cam kalınlığı ve buna bağlı fiyat için daha uygun olabilir diye uygun olurdu. Ama kat çıkmayıp turtle bank kullanacaksan 60 cm yükseklik daha iyi olur tabiki. 70*60*60 çok güzel bir ölçü.

banyoterligi' Alıntı:
Yok evdeki 50*50*50 olarak kalıcak. Tatillerde vs o akvaryumda 2 si yaşıcaklar.

Buraya yaptırırsam 70*60*60 veya 50 yaptırıyım bu 50 veya 60 bahsettiğin yükseklik değilmi? Ama tam kapasitede kullanamıcam turtle bank vs ile idare ederim o yüzden akvaryuma da çıkıntı yaptırmak istemiyorum, Sizce ne yapıyım

Yaptıracağın kare bir akvaryum olacağı için aşağıda ki örneği göz önünde bulundurarak çok güzel bir kuru alan yaptırabilirsin..

mailto:/att/GetAttachment.aspx?tnail=0&messageId=04175f7e-0255-11e2-9afc-002481d9e4c1&Aux=44|0|8CF6478EAF7F0E0||0|0|0|0||&cid=6f8dd7a885646595&maxwidth=220&maxheight=160&size=Att&blob=MHxuZXd0YW5rMTRjdjB3cC5qcGd8aW1hZ2UvanBlZw_3d_3d

İzmirde kare akvaryumum var ama burda kare yaptırmam herhalde. Ayrıca fotoğrafta gözükmüyor..

Geri