Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtre doğruluğu ve hava borusu

hllznglz

Bronz 5 Üye
mailto:/x/n/67zbf.jpg

arkadaşlar merhaba. filtreler konusunda çok fazla bir bilgim yoktu fakat paludaryumum için bir filtre edinmem şarttı. selale filtrede karar kıldım ve petshopçu şelale filtre istediğimde bundan verdi. üzerinde debisini 500lt/saat olarak gösteriyor. bu filtre bir yetişkin bir de ufak bir kaplumbağayı barındıran 20 litrelik paludaryum için yeterli olur mu?

2. sorum ise su çıkış deliğinde bir de "T" boru ile hava hortumu bağlanıyor. petshopçu filtrenin tamamı suyun içinde sadece hortumun ucu suyun dışında kalması gerektiğini söyledi. fakat suyun içinde oksijene gerek yok çünkü zaten kapluşlar akciğer solunumu yapıyor ve havayla beraber suyu verdiğinde fazlaca gürültü yapıyor ve şuda çok kabarcık oluşturuyor. ( balık akvaryumu gibi ). acaba bu hortumu devre dışı bıraksam filtreye ya da kapluşlarıma herhangi bir zararı olur mu ?
not olarak hava borusunu devre dışı bıraınca su vermeye devam ediyor.

Cvp: filtre doğruluğu ve hava borusu

Öncelikle bu şelale değil iç filtre, üzerinde de yazıyor. Ya satan kişi bilmiyor ya da elinde şelale yoktu bundan verdi. Buda iş görür ama çin malı ürünler çok kaliteli değil.
Hava borusunu çıkartırsanız çalışır. Ancak sesin gene geleceğini tahmin ediyorum. Bu filtre kalitesi ve dizaynıyla alakalıdır.Bende Eheim 2008 var. Hem performans hem de ses bakımından gayet memnunum.
Birde resimdeki akvaryum şu an kullandığınız ise içindeki boyalı taşları kullanmayın derim. Genelde taşlarda kalitesiz boya kulanıyorlar ve salınım yapıyor. Tabi yapmayanları da vardır.

anladım. yani hava hortumunu devre dışı bıraksam, yani filtreye hava gelmezse herhangi bir sorun olmaz. filtrenin kalitesi önemli değil 2 ay kadar idare etsin maçı yeter. sonra daha büyük bir akvaryum ve daha büyük bir filtre kullanacağım. evet taşları da bugun değiştireceğim. bilgi için çok teşekkürler.

Sorun olmaz, her iki şekilde de kullanılabilir.
Sağlıklı günler

benım fıltrem de bundan.markası chıcos aquarıum ınternal sanırım.. bu fıltreler nasıl kullanılıyor acaba? sureklı açık mı durucak? bu fıltre calıstıgında kaplumbagalar korkuyor dıye ben bır saat fılan acık tutuyorum su temızlenınce kapatıyorum..akvaryumumu yenı olusturdugum ıcın pek bı bılgım yok kusuruma bakmayın

Filtrenin de sürekli açık kalması gerekir. Kapattığınızda çektiği pislikleri tekrar suya bırakır. Kapluşlar başta korkuyorlar ama zamanla alışıyorlar. Hava hortumunu çıkarırsanız gürültüsü azalır. Akıntısını da akvaryumun uzun kenarına dik yaparsanız kapluşlar daha rahat dolaşır akvaryumda.

tubidik' Alıntı:
Filtrenin de sürekli açık kalması gerekir. Kapattığınızda çektiği pislikleri tekrar suya bırakır. Kapluşlar başta korkuyorlar ama zamanla alışıyorlar. Hava hortumunu çıkarırsanız gürültüsü azalır. Akıntısını da akvaryumun uzun kenarına dik yaparsanız kapluşlar daha rahat dolaşır akvaryumda.

aa bılmıyodum onu cok tesekkur ederım.. akvaryumum boy olarak bıraz kucuk oldugu ıcın fıltre yatay konumda duruyor :/

Geri