Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtre tıpası

banyoterligi

Bordo Bereli
Merhabalar eheim 2217 dış filtre kullanıyorum. Mecburen tıpasını çıkartmıştım daha önce. Simdi evde kaybolmuş. Tıpayı takıp suyu Oksijenlendirmek istiyorum. Fazla tıpası olan varmı yagmurlama aparatı için? Veya nerden alabilirim?

Ayrıyetten hortumların içi hafiften pislik dolmaya başladı. Ve filtremi 2 aydır hiç açmadım. Debide bi sıkıntı veya temizlememe konusunda sıkıntı yok. Duzenlı su cekımı ve ekleme yapıyorum. Fıltreyı ne zaman acıp komple temızlemelıyım ?

Her 2 sorumada cevap verirseniz sevinirim

Cvp: Filtre tıpası

Mert, tıpayı akvaryum ağırlıklı ürün satan pet shoplarıdan bulabileceğini düşünüyorum.

Filtreyi 3 ayda bir temizleme ve kısmi malzeme değişimi yapabilirsin. Süreyi biraz öne almanda sakınca yok. Hortumlar için temizleme fırçaları var. Onlardan alıp içini temizleyebilirsin.

Emre abi bu filtreyi acıp temizleme süresini neye göre belirliyoruz? Ben 20 gunde su dip temizligi yapmasam dipte pislik olmuyor sadece su eklesem bile oluyor. Ama genede idrar dayısıyla dip cekimi yapıyorum. Daha uzun sure acmamın filtreyi veya daha erken zararı olurmu

Sabit değil. Dip çekimide aynı şekilde. Bu akvaryum hacmi ve içerisindeki canlı oranı ile alakalı. Ama en geç altı ayda bir kez yeni malzeme girişi için kısmen değişim iyi olur.
Ben 4-5 ay oldu yeni akvaryumları kuralı. Ne dip çekimi yapıyorum ne filtre malzeme temizliği. Üstten su ekliyorum. Su değerlerini test ettim, çok iyi. Diğer eski akvaryumun filtre malzeme değişimim 6 ayı geçti. Artık ilgilenmem gerekecek.
Suyu test et Mert. Ona göre karar verirsin.

Geri