Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtreler hakkında genel bir soru

potash

Bronz 1 Üye
Katılım
26 Mar 2011
Mesajlar
107
arkadaşlar yaklaşık 450 litrelik bir akvaryum siparişi verdim ve elbette artık bir dış filtre gerekli. Dış filtreler mekanik temizlik yapmadığı için ayrıca bir iç filtre de gerekli midir? Benim iç filtrem artık eski verimini göstermediği için yenisini almak durumundayım ama çok masraf yapacağım için bu beni düşündürüyor. Düzenli dip çekimi ve süzgeçle yüzey temizliği yapıldığında sadece dış filtre ile suyumu berrak tutmayı becerbilir miyim? Belki cahilce bir şey soruyorum ama kafam karıştı biraz.
 
Cvp: filtreler hakkında genel bir soru

Uygun bir dış filtre kesinlikle gerekli, hatta uygun bir destek iç filtre ilave etmekte fayda var. Bende bugün 850 lt kapasiteli bir akvaryum siparişini yaptım. Konunun dip çekimi ile yeterli olacağını sanmıyorum. Dış filtre iç malzemeside uygun seçilmeli.
 
Cvp: filtreler hakkında genel bir soru

tamam Emre Bey, ben de öyle düşünmüştüm. Dış filtre malzemeleri ve düzgün sıralanışı için forumu incelemeye devam edeceğim.
 
Emre , o dev akvaryumun boyutları nedir? :) Nasıl doldurmayı planlıyorsun neredeyse 1 ton su :)
 
Cvp: filtreler hakkında genel bir soru

Dış fitre için en alta seramik ve zeolit, ortaya bioball, en üstede sünger ve aktif karbon koyabilirsiniz. Aktif karbon 1-1,5 ay sonra çıkmalı, yerine substrat koyabilirsiniz. Her katın arasına da elyaf koyun.

Boyut 150x80x70. Geldikten sonrada kurulumu için biraz zaman geçecek. 20 gün sonra verecekler. Kaplumbağaların içine girmesi 1-1,5 ayı bulur.
 
850 litre tamamen gereksiz bir hacim ama ugrasacaksaniz sadece kaplumbaga beslemeyin 2 ye bolun bir kismina balik koyun
 
Bu hacim 8 kaplumbağaya ömür boyu yetecek. Şu an sayı 4. Tekrar tekrar akvaryum almaktan daha iyi olur.
 
Cvp: filtreler hakkında genel bir soru

Yüksek hacimli akvaryumlarda dış filtre bile yetersiz gelmektedir. Güçlü bir iç filtre ile takviye yaparsanız iyi olur. Ayrıca dış filtre suyun içinde yeterli sirkülasyonu oluşturmayabilir. Bunu da iç filtre ile sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst