Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtrem bozuldu

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
Merhaba arkadaşlar. Dün akvaryuma dere kumu koymuştum(ince) çok fazla yıkamama, kaynatmama, mavi damlalı suda bekletmeme rağmen akvaryumdaki su türk kahvesi rengine döndü. Filtreyi çalıştırdığımda filtre birden bire durdu. Sanırım bozuldu. Motoruna kum kaçma olasılığı nedir?
Akvaryumdaki tüm suyu boşaltıp, kumu temizledim. İnanılmaz zahmetliydi. Şu an hiç kum yok ancak filtre çalışmıyor. Öneriniz var mı?

Cvp: Filtrem bozuldu

İsterseniz filtreyi tamamen söküp pervane gibi dönen kısmını iyice temizlemeye çalışın. Belki oraya kaçmıştır kumlar. Çok dikkatli olun elektrik falan çarpmasın. İnşallah tekrar çalışır :(

Filtre kapatıp açma esnasında hava da yapmış olabilir. Hazır açmışken iyice su doldurmalı.

Birde bu dere kumunda salınım yapan başka bir şey olabilir mi? O kadar yıkamaya biraz bulandırsa bile çamur gibi olmamalıydı.

Sabır taşırıcı durumlar. Kolay gelsin.

Vallahi bilmiyorum. Sakarya kıyısından aldım kumu. Parıl parıl parlıyordu, büyüsüne kapıldım bende. Tertemiz görünüyordu ama eve getirdiğimde yıkayınca anladım çok çamurlu olduğunu. Gerçekten kumu çok yıkadım. 2-3 defa kaynattım. Bir gece de mavi damlalı suda beklettim. Son yıkayışımda berraktı ve temizlendiğine inanmıştım. Ama temizlenmemiş işte. Aman aman... Bir daha akvaryumda kullanmayacağım bir dekorasyon malzemesi kum. Midye kırığı kumda iri taneli olduğu için pislikleri hep dipte tutmuş. Hiç temizleyememişim meğer.
Tuba Hanım dediklerinizi bende yaptım ama çalışmıyor :(

Muhtemelen toprakta karışmış kuma. Nehrin ortasından alabilsen daha iyi olurdu ama bu mümkün olmamıştır :)
Ben sislis kum kullanıyorum. Eğer bir gün taban malzemesi kullanacaksan ki gerçekten güzel oluyor, en ince silis kumu kullanmanı tavsiye ederim.
Filtrenin bozulması tesadüfen aynı ana denk gelmişte olabilir.

Kıyıdan almıştım kumu, ama anladım ki o kum nehrin kenarında durduğunda güzel :)
Ecem de silis kumu önerdi ama uzunca bir süre taban malzemesi kullanmak istemiyorum diyebilirim.
Sanırım filtrenin motoru yandı. Fişe takınca ses bile çıkarmıyor..

Bizim kullandığımız ve çok memnun olduğumuz bir taban malzemesi olduğu için rahatlıkla önermiştir.
İlerde güzel bir kumsal yaparsın ufaklığa :)
Filtreye üzüldüm. Sendeki şelale idi sanırım. Değiştirirsen dış filtreye geçersin.

Belkız hanım eğer motoru söküp gerekli temizliği yaptığınız halde çalışmıyorsa motor yanmış demektir. Motorunu bulabilirseniz alın, tekrardan aktif hale getirirsiniz filtreyi. Arama motorunda arama yapınca şöyle bir ilan gördüm belki işinize yarar. http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-atman-hf-400-selale-filitre-yedek-motoru-satiliktir-83711254/detay

Dış filtreye şu an geçemem. Yazın almayı düşünüyorum :)

Umut Bey yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, yeni bir tane alacağım

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Dış filtreye şu an geçemem. Yazın almayı düşünüyorum :)

Umut Bey yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, yeni bir tane alacağım

Yazın ikinci bir masraf olacak. Bari bunu o zamana kadar idare edecek bir tamir imkanı olsa.

Geri