Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Filtrem Hakkında

Croom

Gümüş 5 Üye
Benim filtre' nin üstünde bir yer var çevirince su kesiliyor yukarı çevirince su yine akmaya devam ediyor bu ne işe yarıyor ?

Cvp: Filtrem Hakkında

Suyun debisini ayarlayan bir aparat olabilir. Tabi havayı açıp kapayan değilse.

Yani akıntı hızını artıran yada azaktan bir debi kontrolü olabilir. Yada suya oksijen verip kesmek için olan vanalardan olabilir. Ama bu kapanınca sadece suya hava verme iptal olup suyu vermeye devam eder. Filtrenin marka modeli nedir? Biraz araştırabilir yada biliyorsak net cevap verebiliriz.

sobo hangıng fılter wp-303h

Evet suyun debisini ayarlıyor. İçeri giren suyu azaltarak çıkışıda azaltmış oluyor ve daha az su çevrimi yapıyor. Suyu kısmak filtrasyon için tabiki iyi değil.
Akvaryum hacmine göre çok kuvvetli ise uygulanabilir. Birde aynı durum için evde çok ses yapıyorsa gece kısmen akış azaltılabilir.
Uygulama burada görülebiliyor.
http://www.youtube.com/watch?v=9S9FTsOw84E

emre abi birde ben bir yem almıştım turtle stıcks diye fakat yememişlerdi ona ilkte sonra reptomin verdim onu yedilerde şimdi veriyorum turtle stıcks yıyıorlar 2 sinide vereyim mi yoksa birinden mi gideyim

Aynı kategoride yemler sanırım. Ama bu eski yemi pek kullanmıyoruz. Kalite bakımından sera, jbl, tetra ve tropical dışına çıkma derim.

reptominde vereyimde mesela diyelim benim reptomin bitince stıcksı versem o kutuyuda bitirseler ?

Verebilirsin tabiki. Zararı yok. Ama besin değeri için ben kullanmazdım. Zaten yem çok az bir masraf.

Geri