Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

filtrem suyu iyi filtrelemiyor

flora11

SKF Delisi
şu an astro 2202 dış filtre kullanıyorum akvaryumum 70*25*35 20 cm su dolu filtremin içinde elyaf sünger ve karbon var filtremi alalı 1 ay oldu fakat suyu iyi filtrelemiyor su hemen sararıyor ve çok berrak görünmüyor sizce ne yapabilirim ?

Filtre kapasitesi akvaryumunuza uygun. Ama akvaryum canlı sayısına uygunmu değerlendirmek gerek. Kaplumbağa sayısı ve kabuk boyu hakkında bilgi verirseniz bu konuda fikir verebilirim. 35 lt kapasite ile kullandığınız akvaryumda bir tane 7 cm den büyük olmayan kaplumbağa besleyebilirsiniz. Bunun üzerindeki sayı ve kabuk boyunda zaten su hacminiz filtre nasıl olursa olsun yetersiz kalıp çabuk kirlenecektir.
Su değerlerini test ettiniz mi? Birde akvaryumda mango kökü var mı? Gerçi mango kökü olsa sararma yapacağını bilirsiniz. Bence amonyak artıyordur. Bunu tutması için dış filtrenize zeolit eklemenizi öneririm.

3 tane kaplumbağam var 1i 8cm 2.5cm 3.7cm mango kökü yok
su değerlerini ölçmedim
tesekkür ederim en kısa zamanda zeolit eklerim dış filtreye yeni geçtiğim için yeni yeni öğreniyorum

Cvp: filtrem suyu iyi filtrelemiyor

Zamanla sistemlerimizi geliştiriyoruz. Siz önce zeolit ekleyip deneyin. Gerçi ben bu hayvanların bulunduğu bu miktardaki suyun temizlenmesinin güç olacağını düşünüyorum. Ebatlarda zaten değişikliğin gerektiğini belli ediyor. Sadece şu an 150-200 lt su olan bir akvaryum gerekir ki ömürlük rakam 300 lt ve üzeri. Değerlendirmeyi buna göre yapabilirsiniz.

evet haklısınız fakat yaza kadar idare ederse akvaryum yazın 150-200ltlik tank kurmayı düşünüyorum o beni 3 yıl idare etse yeter daha sonra 500ltlik bir tank yaptırmak istiyorum inşallah

Artık bir kaç ay daha sabredecekler. En kısa zamanda hayata geçmesi dileğiyle.

En azından kuru alanı kaçışı engellemek içi çevirecek şekilde kurup suyu 8-10 cm daha yükseltseniz daha iyi olabilir.

denedim ama maalesef kuru alan çok suyun içinde kalıyor onu yükseltince de kaçıyorlar

100*35*50 boyutlarında bir akvaryum alsam bu filte yeterli olur mu ?

Cvp: filtrem suyu iyi filtrelemiyor

O filtre yeterli olmaz. Birde eni dar yapmazsanız daha iyi. Aksi halde tekrar bir süre sonra değişim gerekecek.

Geri