Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fiona nın davranışları garipleşti ?

flora11

SKF Delisi
kaplumbağalarım fiona shrek ve şımarıktan fionanın davranışları 1 haftadır çok garipleşti
kuru alana cıktığın elini kolunu bacağını çok garip oynatıyor belki yanlış bir benzetme olacak ama otistikler gibi, suda ve kuru alanda kendi kolunu ısırıyor , çok bariz olmasa da sağa doğru yan yüzüyor lütfen yardım edin fiona hiç böyle değildi :(

Kuru alanda ısınırlen elektrik çarpmış gibi hareketler yapabiliyorlar. Bu konu hakkında daha önce bir arkadaşım araştırma yapıp normal olduğunu öğrenmişti. Kendini ısırmasıda deri değişimi esnasında olabilen bir davranış olarak geçiyor. Tabi deride mantar yada parazit yoksa.
Yan yüzme konusunda iyi gözlem yapın. Bunların içinde normal tarafı olmayan tek konu diyebilirim.

akvaryumda ondan biri 3 diğeri 4 cm büyuk 2 kaplumbaga var ben yan yüzmesini buna bağladım ve yemlemeyi ayrı kapta yapıyorum teşekkürler

Daha öncede bu konu hakkında konuştuğumuzu hatırlıyorum. Yemlemeyi böyle devam ettirin. Ama düzelme olmazsa kompleayırmak gerekir. Belki diğer zamanlarda hırpalanıyordur. Tahminim geçeceği yönünde.

Cvp: fiona nın davranışları garipleşti ?

Benim Kaplubağamda bazen arka ayaklarıyla kuyruğunu sıkıştırıp ittiriyo sanki kendi kuyruğunu söküp koparmak istiyo gibi :) ama neden böyle yapıyo bilmiyorum.

evet konuşmuştuk teşekkür ederim
siz diğer hareketlere normal demişsiniz ama önceden böyle değildi

mailto:/forum/Konu-guneslenirken-elektrik-carpmis-gibi-hareketler-yapiyorlar.html
mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarimin-tavri.html
Garip ani hareketlerle ilgili bu konuları okuyabilirsiniz. Genel olarak sorun olmadığı yönünde.

Isırma dediğim gibi eğer deri değişiminden ötürü bir kaşınma var ve kendine zarar vermiyorsa geçecektir. Ancak mantar yada oarazit durumları tedavi edilmeli. Mantarı farkedersiniz. Leke şeklinde göze çarpar. Yada bu hastalık durumları varsa kendine zarar verecek kadar yıpratıcı ısırıklarda bulunur. Bu tip durumlar için veteriner ziyareti gerekir.

Benim de baskın olan dişi kaplumbağam aynı hareketleri yapıyordu. Acaba parazit mi var diye korkmuştum çünkü aşırı derecede kaşınıyor gibi hızlı biçimde elini ayağını kabuğa sokup çıkartıyordu. Yan yatma hariç bu tür hareketleri çok kötüye yormamak gerekir diye düşünüyorum.

Geri