Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fiona tekrar yan yüzmeye başladı

flora11

SKF Delisi
en küçük kaplumbağam olan 4cmlik fiona 8cm olan shrek ve 7cm olan şımarık ile beraber kaliyor 1 hafta öncesine kadar bariz olmasada biraz yan yüzüyordu darbe almasına bağlayarak yemlemeyi ayrı kaplarda yapmaya başlamıştım ve 1 haftada düzeldi bende yemlemeyi ayrı kaplarda yapmayı bıraktım geçen haftadan bu haftaya kadar bir şeyi yoktu ama dün fark ettim tekrar yan yüzmeye başlamış ve bu sefer oldukça bariz bunun dışında hiçbir hastalık belirtisi yok
şimdiden teşekkür

Umarım sadece yan yüzmedir. Tekrar yemlerken ayırıp durumu önce bu şekilde düzeltme yoluna gitmeli. Bu esnada başka belirti göstermezse ve beş gün, bir haftada düzelirse sorun yok. Aksi halde akciğer enfeksiyonu şüphesi artar.

Bu arda sebep bu ise bence güçlenene kadar ayrı sistemde bakılmasında fayda var.

Geçmiş olsun.

yan yüzme dışında hiçbir anormallik yok gayet iştahlı , hareketli , hırıltılı nefes almıyor , akıntı yok , kuru alanda fazla zaman geçirmiyor , kabuk altında pembelik yok vb.

İpek, muhtemelen aynı konu ama düzelince aynı şekilde devam etmek iyi değil. Hayvan bir şekilde yıpranıyor. Ayrı sistem kurma şansın yoksa kesinlikle kuvvetlenene kadar ayrı yemlemelisin.

Geri