Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

fıstık ve diğer kaplumbağalarımda kabuk sorunu

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler dişi kaplumbağamın kabuklarının kalktığı suyun içinde bile bariz belli oluyor ama halen atamadı sebebi nedir sizce ? ve güneşlenmeye çıkardığım zaman kabuk atmasına yardım eder mi güneş ışınları? ve rafaelin büyüdükçe kabuklarının yanlarında çok belli olmasada çukurluklar meydana geldi üst kabukda büyüdükçe çukurlarda büyüdü ? neden acaba ?

Cvp: fıstık ve diğer kaplumbağalarımda kabuk sorunu

Ankara,akvaryumda bakılan su kaplumbağaları için yeteri kadar ısınmadı henüz.Güneşlendirme fikri hastalanmalarına sebebiyet verebilir.
UV Ampul,küçük kaplumbağalarda kabuk gelişimini şekillendirir.Ergin kaplumbağalarda da kabuk kondisyonunun devamlılığı konusunda önemli.
Kabuk değişimleri sırasında devit uygulaması yapıp üzerine ampul konumlandırmak şartıyla kuru alanda bekletebilirsin.Alt bağası için tabanda silis kumu;üst bağası için mangrov kökü kabuk atımı için fayda sağlar.
Bahsettiğin kaplumbağan zamanında darbeye maruz kalmadıysa genetik bir sorun nedeniyle kabuğu bu şekli almış olabilir.

şimdi değil zaten bir dahaki ay çünkü havalar ısınacakmış ankarada geldiğinde hafifdi o çukur varla yok arasıydı büyüdükçe çukurda büyüdü fıstık atamıyor bir türlü kabuğunu furkan ondan sordum güneş ışığı atımına yardım eder mi diye ?

Mango koku olmadigi icin kabuklari atamamasi normal asiye, akvaryuma kok alsanda olmaz...

sığmayacağı için mi diyosun alisarp?

Oyuzden dedim, kokun elverisli olmasi icin altina girilebilecek gibi biraz buyuk olmasi gerek, V seklindekiler uygun.

biliyorum gördüm boy boy var burda petshoplarda en küçüğünden en büyüğüne..

Kucuk kokler ancak dekoratif ne yazikki, hayvanlarin altina girip kasinmalari icin elverisli degil.

dediğin gibi olsun alisarp anladığım bişi değil :)

Geri