Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gaga taşı

ecemkoten

Bordo Bereli
Arkadaşlar petshoptan gaga taşı istedim kalsiyum olarak bunu verdi. Aynı zamanda su düzenleyiciymiş. Bunu suyun dibine mi koyucam ? kullanımı nasıl bilen var mı ?

mailto:/img585/16/img5545h.jpg

Cvp: Gaga taşı

yok suda batıyo direk koydum akvaryumun dibine :)
gazoz gibi baloncuk çıkarıyo :D

üstünde 'lütfen bu ürünü suya ekleyin' yazıyo. zaten üstünde tek yazan o :D

Allah allah :) Ozaman bir yere sabıtmelenız gerek.. gaga taşı kuşlara daha fazla gerekli bnece kaplumbağalara o kadar da gerekli degıl

kalsiyum ve su düzenleyicisi amaçlı aldım zaten. fitreden uzak bi yere koyduğum için sabit duruyo suyun altında :)

Suyun düzenını bozacak bir taşınız ve ya bir kökünüz varmı ?

bu taşların esas kullanım amacı sındırımı hızlandırmaktır fakat kapluşlarmızın buna ıhtıyacı yok dıye bılıryorum

CaCO3 + H2O tepkimesi iste dediğim gibi =) kireçtaşı diye tabir edilen "kapadokya hatırası" şeklinde bibloların yapımında tercih edilen malzeme, zamanla sünger gibi bir görünüme bürünür bunlar (;

evde su kalmadığı için terkos suyu kullanmak zorunda kaldım o nedenle koydum bunu. bide mavi damla damlattım.
ediz bey pek bi bilgim yok ama doğrudur dediğiniz.
peki bi zararı olur mu ? çıkariyim mi sudan ?

Gaga taşını normalde kazıyıp toz haline gelen parçaları hafif ıslattığımız yeme yapıştırıp kapluşa yemle birlikte veriyoruz. Kalsiyum takviyesi amacı ile kullanıyoruz. Aldığınız ürünün su düzenleyici nasıl bir özelliği var bilemiyorum. Dekoratif olarak da güzel görünüyor küçük küçük kapluşlar :)

hayır hayır zararı yoktur çünkü kemiklerde bulunan bir mineral zaten ecem hanım, söylendiği gibi kullanımı da yaygındır zaten, su düzenleyici olarak sanırım calcium olarak bi takviyesi vardır onun haricinde herhangi bir getiri görürseniz biz de sizden öğreniriz artık :)

tubidik' Alıntı:
Gaga taşını normalde kazıyıp toz haline gelen parçaları hafif ıslattığımız yeme yapıştırıp kapluşa yemle birlikte veriyoruz. Kalsiyum takviyesi amacı ile kullanıyoruz. Aldığınız ürünün su düzenleyici nasıl bir özelliği var bilemiyorum. Dekoratif olarak da güzel görünüyor küçük küçük kapluşlar :)

akvaryuma koyunca acayıp güzel oldu dekoratif olarak :) adam bana bunu verdi gaga taşı diye akvaryuma koy dedi. benim petshopçulardan çektiğim nedir anlamıyorum :D

DarKness_' Alıntı:
hayır hayır zararı yoktur çünkü kemiklerde bulunan bir mineral zaten ecem hanım, söylendiği gibi kullanımı da yaygındır zaten, su düzenleyici olarak sanırım calcium olarak bi takviyesi vardır onun haricinde herhangi bir getiri görürseniz biz de sizden öğreniriz artık :)

suya sadece baloncuk katkısı var şuanda :D değişik bi etki görürsem paylaşırım :)

Bana pek gaga taşı gibi gelmedi :D Ama şöyle düşünüyorum belki gaga taşının yumuşak kısmı alınıp bir şekilde içine bazı malzemeler katılarak şekil verilmiştir.Ama olmaya da bilir sonuçta bir tahmin

Biraz araştırdıktan sonra banada gaga taşı gibi gelmedi :D
Üzerinde yazanlar şunlar:

-Bu ürün sadece su kaplumbağaları için üretilmiştir.
-Kaplumbağalara verilen yem artıkları ve dışkılar suyun kirlenmesine neden olur ve bu durum petlerin hastalanmasına sebep olur.
-Lütfen bu ürünü suya ekleyin.
-Yavaşça suyun asitleşmesini önlemek için suda çözülecektir.

Kaplumbagalar için mürekkep balığı kemiğinden olan gaga taşlarını kullanmanızı öneririm

Geri