Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gaga Taşını Sürmek

paolo nutinitr

Altın 2 Üye
Gaga taşını toz haline getirip suya koyarak kaplumbağanın sırtına sürüp bekletmekle yararı olur mu?Yapmadım ama aklıma geldi:)

Cvp: Gaga taşını sürmek

Kaplumbağalar kabuklarından emilim yapamadıkları için sürmenin bir etkisi olmaz.

Ama bir arkadaşımız muz ve elma sürmüş.Bilmiyorum sadece meraktan sordum :)

Gaga taşını suyunun içine atın bence. Ara sıra tırtıklıyorlar.

Dipe batıyor.Yemine koyuyorum toz haline getirip suya koyarak.Deneyeceğim sert yerlerini kesmem gerekiyor demi?

Tabi kenarları canlarını yakmasın.

Kabuktan emilim yapmadıklarına katılmıyorum maalesef ayda 2 kere devit 3 sürüyorum her sürdüğümde gözle görülür bir fark oluyor şuan kabuğu yem yeşil ve kabuk araları siyah oldu eğer sizde denerseniz farkı görürsünüz :)

Devit 3 eczanede 4,5 liraydı en son. Gaga taşını bıçakla kazıyıp toz hale getirin. Yeme vitamin damlatın. Daha sonra gaga taşının tozunu yemin üzerine serpin. Yem vitaminli olduğu için onu emecektir. Büyük faydasını görürsünüz :) Yalnız gaga taşı mürekkep balığı kemiği veya sübye kemiğinden yapılmış olmalıdır. Kuşlar için olanlarla karıştırılır çoğu zaman.

Kaplumbağalar için mineral bloklar var onlardan alabilirsiniz.Yemlerine ufalayarak kullanıyorum aradada kayaların üzerine biraz ufalıyorum

İçine attım gagaladı.Benim oturduğum yerlerde sübye kemiği felan bulunduğunu sanmıyorum.Kuşlar için olanından var.Onu kullanıyorum.Çok az güneşlendirebilmeme rağmen gerçekten iyi geliyor.Devit 3 eczanede mi satılıyor?

gaga taşı almıştım ilk baş bende %75 kireç tozu %25 mürekkep balığı kemiği içerdiği için kullanmadım kireç kaplumbağaya zarar verebilir. Tavsiyem sürüngenler için olan mineral blok almanız

Üstünde sadece yazılar var.Hayati önem taşıyan vitaminler felan yazıyor.

Bence de sürüngen blokları en mantıklısı,akvaryuma da atabiliyorsunuz hem...

paolo nutinitr' Alıntı:
Ama bir arkadaşımız muz ve elma sürmüş.Bilmiyorum sadece meraktan sordum :)

Ben yapmıştım muz ve elmayı sürebilirsin bence. (tartışma çıkarmayalım kabuktan emilim olmaz diye kabuğa faydası olur)

Emilim olmasaydı D vitaminini nasıl emecekti.Neyse ben bilgimi aldım.Bence de emilim olmaz diye tartışma olmasın :)

Mürekkep balığı kemiği olarak kullanmamız gereken ürün bu üründür, tamamen doğaldır. Tırnağınızla bile kazıyıp toz haline getirmek mümkün. Bütün muhabbet kuşu üretimi yapan insanlarda bu ürünü kullanır.

mailto:/4004/tn30/40048071_tn30_0.jpg

Tercih etmemeniz gereken ve gaga taşı diye geçen bir ürün var genelde kireç, alçı karışımı ile hazırlanır. Oda böyle bir üründür. Kuşlar için bile pek tavsiye edilmez, maliyeti ucuz olduğu için ticari kaygılarla satışı yapılır.

gaga-tai.jpg

Ben kuşlarım ve papağanım için bunu kullanıyorum..

20.001.9925.045401t3.jpg

_Emre___' Alıntı:
Ben kuşlarım ve papağanım için bunu kullanıyorum..

20.001.9925.045401t3.jpg

Eğer resimde gösterdiğim gibi kireçten ve alçıdan yapılmış bir ürünse kullanmanı hiç tavsiye etmem. Bende eskiden cennet papağanı bakıyordum baya araştırmıştım gaga taşlarını. Tavisye eden kimse olmadı kireçli olanları.

Bunların yanında birde iri taneli kumlardan top şeklinde olanları var. Onları törpü ve mineral amaçlı kullanabilirsin.

gaga_tasi.jpg

Geri